Gemeente Oosterhout

Keywords: Gemeente Oosterhout, Brabant

Aanleg glijbaan De Warande uitgesteld

Bezoekers van het recreatie-oord De Warande was deze maand een nieuwe waterglijbaan beloofd. Vorig jaar moesten trouwe bezoekers van het recreatie-oord voor het eerst in jaren een glijbaan op De Warande missen. Dit jaar zou daar verandering in komen met de plaatsing van een spiksplinternieuwe, 60 meter lange glijbaan naast het grote zwembad. Helaas is er een kink in de kabel gekomen en laat de glijbaan nog op zich wachten.

Het uitstel van de plaatsing van de glijbaan komt voort uit grote drukte bij aannemer Boer uit Nieuwendijk. Hoewel begin deze maand nog door de aannemer toegezegd was dat de waterglijbaan medio juli af zou zijn, komt de aannemer in speeltoestellen nu terug op deze datum. Pas halverwege september verwacht de aannemer nu klaar te zijn met de bouw van de glijbaan. Dit valt dan echter precies buiten het zwemseizoen. De Warande sluit op 31 augustus zijn poorten.

De gemeente Oosterhout betreurt het uitstel enorm maar kan er helaas niets aan doen. Als tegemoetkoming naar het zwemmende publiek plaatst de gemeente een zogenaamde Dubbele Tobbedansbaan van 20 meter lang en 6 meter breed. Dit grootse, spectaculaire glijkussen staat borg voor weken vol plezier.

Oosterhout, 25 juni 2002