Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 26 juni 2002
Bouwplannen

I. De Gemeente s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een ondergrondse glasbak (1 container) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummers 1606, 2256 en 4535, plaatselijk bekend Lijsterbesstraat t.o.v. R.K Kerk (nr.1). Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Dorp', omdat op de gronden met de bestemmingen 'Groenvoorziening' met nadere aanduiding waterpartij, het bouwen van een ondergrondse glasbak niet is toegestaan; Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
II. De Gemeente s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het plaatsen van een ondergronds milieu-eiland ( 3 containers) op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, plaatselijk bekend Rederijkerslaan t.o.v. de Recycling.
Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat het plaatsen van een ondergronds milieu-eiland op gronden met de bestemming 'Veilingterrein' niet is toegestaan. Het bouwplan voldoet aan het ontwerp-uitwerkingsplan, behorend bij het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan 'Vreeburgh-West'.
Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
III. P.F.C. van der Helm, Langestraat 50, 2691 BH te s-Gravenzande, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het uitbreiden van een woonhuis op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5836, plaatselijk bekend Gasthuislaan 84.

Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', omdat op gronden met de bestemming 'Veilingterrein' het bouwen van een berging (garage) niet is toegestaan. Inmiddels is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. Het bouwplan voldoet aan het nieuwe bestemmingsplan 'Vreeburgh-West' en het concept-uitwerkingsplan.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende die termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstelling bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

IV. De heer A.J. Metske, Zanddijk 100, 2691 PH te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een tuinhuisje op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie M, nummer 1110, plaatselijk bekend Zanddijk 100.

Het verzoek is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan "Buitengebied", met de bestemmingen "Tuin" en "Primair waterkering", omdat op de gronden met deze bestemmingen het bouwen van een tuinhuisje niet is toegestaan.

Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het verzoek in strijd is.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.

V. HBG Vastgoed B.V., Postbus 270, 2280 AG te Rijswijk (ZH), heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor de bouw van 58 eengezinswoningen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummers 5266 en 5378, plaatselijk bekend bouwterrein Vreeburgh-West fase 3.

Het bouwplan is in strijd met het geldende bestemmingsplan "Veilingterrein", omdat op de ter plaatse geldende bestemming "Veilingterrein" de bouw van woningen niet is toegestaan. Inmiddels is een voorontwerp voor een nieuw bestemmingsplan ("Vreeburgh-West") gepubliceerd, waaraan het bouwplan wel voldoet.
Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.

Vrijstelling ex artikel 17 wet op de ruimtelijke ordening

I. Hoogheemraadschap Delfland te Delft, heeft een verzoek ingediend voor het bouwen van een bord met stelling op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande sectie O, nummer 375, plaatselijk bekend Maasdijk 226 (achter + zijden). Dit gebruik is in strijd met het bestemmingsplan "Buitengebied", omdat op de gronden met de bestemming "Verkeersdoeleinden" en "Primair waterkering en leidingen", het plaatsen van een bord met stelling niet is toegestaan.

Op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders tijdelijk vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan. In dit geval is het college voornemens die tijdelijke vrijstelling te verlenen voor een periode van maximaal drie jaar.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002, gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.

II. Grondbank Westland B.V. te Naaldwijk, heeft een verzoek ingediend voor het bouwen van een projectbord op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande sectie L, nummer 2803, plaatselijk bekend Groeneweg 46. Dit gebruik is in strijd met het bestemmingsplan "Buitengebied", omdat op de gronden met de bestemming "Agrarische doeleinden", het plaatsen van een projectbord niet is toegestaan.

Op grond van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kunnen burgemeester en wethouders tijdelijk vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan. In dit geval is het college voornemens die tijdelijke vrijstelling te verlenen voor een periode van maximaal drie jaar.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 27 juni 2002, gedurende 14 dagen ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijk zienswijzen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.

Wet milieubeheer

Beschikking

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een beschikking hebben opgesteld naar aanleiding van een aanvraag om vergunning op grond van de Wet milieubeheer van:

* Horecavlees Westland B.V., Marconistraat 4 (revisievergunning)
Ontwerp-beschikking

De ontwerp-beschikking heeft 4 weken ter inzage gelegen. Er zijn gedurende deze termijn geen bedenkingen ingekomen; er zijn geen nadere adviezen ontvangen van de wettelijk adviseurs in deze.

Ter inzage beschikking

De beschikking ligt gedurende een termijn van zes weken na de dag van publicatie, van donderdag 27 juni tot en met woensdag 7 augustus 2002, ter inzage in het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu, kamer 112, van 9.00 tot 16.00 uur. Na telefonische afspraak kunt u de stukken ook inzien op maandagavond tot 19.00 uur. Desgewenst kan een toelichting op de stukken worden gegeven.

Beroep

Binnen vermelde termijn kan beroep worden ingesteld door diegenen die eerder bedenkingen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking en/of diegene die kan aantonen hiertoe redelijkerwijs niet eerder in staat te zijn geweest. U dient het beroepsschrift te richten aan de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. U kunt ook een voorlopige voorziening vragen. Voor het indienen van een beroepsschrift alsmede de voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd, voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoonnummer 070-4264426).

De beschikking wordt pas van kracht na de termijn van zes weken indien géén beroep is ingesteld. Is er beroep ingesteld alsmede een voorlopige voorziening gevraagd dan is de beschikking pas van kracht nadat er een uitspraak is inzake de voorlopige voorziening.

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Westland Wonen

Verbouwen/uitbreiden portiek

De Barak 12/13/14

M. Hirs

Uitbreiden woonhuis

Monsterseweg 69

P.C.M. van den Berg

Uitbreiden woonhuis

Heenweg 72

E.E. Kool

Verbouwen/uitbreiden bedrijfsunit

Buys Ballotstraat 3 BU 3

Kerkvoogdij van de Ned. Hervormde Kerk

Restaureren grafmonument Van Vredenburch

Langestraat 34

Grondbank Westland B.V.

Reclamebord

Groeneweg 46

A.J.C. van der Voort

Veranderen/vergroten watersilos

Kapittelland 2

A.A.M. Weterings

Uitbreiden berging/theehuis

Galgeweg 44

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Volgens artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan iedere ingezetene en belanghebbende van de gemeente tegen het aanmelden, aanvragen van een bouwvergunning/sloopvergunning, of een officieel verzoek, schriftelijk zijn inspraakreacties indienen bij de gemeente 's-Gravenzande, t.a.v. de afdeling Bouwen en Milieu, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.
Geaccepteerde bouwmeldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Westland Materiaal B.V.

Transformatorstation

Naaldwijkseweg achter nr. 249

W.R. Roelofs

Tuinhuisje

Tourmalijn 41

G. Storm

Vogelkamer

Hazelaarhof 45

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

R.D. Tetenburg

Serre

Marsmanstraat 14

Gemeente s-Gravenzande

Lichtmast

Kon. Julianaweg nabij clubgebouw

A. van Onselen

Uitbreiden woning

Karekiet 92

R. de Neijs

Verbouwen/uitbreiden woning

Heliotroop 57

Verleende sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

G.J. van der Sar

Plafondplaten (± 33 m2)

Bloemenlaan 6

Verleende reclamevergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Armada Kemperman B.V.

2 enkelzijdige Heineken lichtbakken

t Louwtje 10

Verleende monumentenvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Kerkvoogdij van de Ned. Hervormde Gemeente

Verbouwing kerk

Langestraat 34

Op de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112, liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding "bezwaarschrift Awb" zijn vermeld.