Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.35 uur) Woensdag 26 juni 2002

Gronsveld: autobrand:
Dinsdagavond 25 juni 2002 heeft een autobrand plaatsgevonden op de Burgemeester van Laarstraat te Gronsveld. De 41 jarige bestuurder van de auto werd omstreeks 21.30 uur op weg naar Gronsveld door een medeweggebruiker geattendeerd dat er rook onder zijn auto vandaan kwam. Nadat de oorzaak niet werd gevonden werd de auto gesleept naar Gronsveld, waar op de Burgemeester van Laarstraat plotseling vuur onder de auto vandaan kwam en een fikse brand volgde. De gewaarschuwde brandweer van Eijsden had de autobrand snel geblust maar kon niet voorkomen dat de auto zware schade opliep. Een bergingsbedrijf heeft de auto moeten weg takelen. Het wegdek van de Burgemeester van Laarstraat werd door de hitte aangetast. De oorzaak van de brand kon niet achterhaald worden.

Maastricht, boete voor milieudelict:
Een 36 jarige inwoner van Maastricht heeft dinsdag 25 juni 2002 een boete opgelegd gekregen wegens het plegen van een milieudelict. De inwoner van Maastricht was dinsdagmiddag bezig met het slopen van een bedrijfsbus langs het Rondeel te Maastricht. Doende met het demonteren van de motor had de inwoner van Maastricht de vloeistoffen uit de motor over het wegdek gewoon weg laten lopen. Na overleg met de Officier van Justitie werd de inwoner van Maastricht wegens het plegen van de milieuovertreding beboet met een transactievoorstel van 125 euro.

Maastricht, winkeldief aangehouden:
Dinsdagmiddag 25 juni 2002 heeft de politie tegen een 36 jarige inwoner van Maastricht proces-verbaal opgemaakt na het plegen van een winkeldiefstal.
De winkeldiefstal werd gepleegd in een aan de Punterweg gevestigd groothandel waar zes sloffen sigaretten met een winkelwaarde van bijna 190 euro werden weggenomen. Nadat deze niet aan de kassa werden afgerekend werd de Maastrichtenaar aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Omdat het niet de eerste keer was dat dit jaar wegens het plegen van een winkeldiefstal tegen de verdachte werd opgemaakt, is hij aan het politiebureau meteen in verzekering gesteld. De sigaretten zijn aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Bunde, gewond bij verkeersongeval:
Een 57 jarige inwoner van Bunde is dinsdagmiddag 25 juni 2002 licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kloosterberg te Bunde. Het slachtoffer reed omstreeks 17.00 uur over de Kloosterberg in de richting van de Roggeveldstraat waar aan hem geen voorrang werd verleend door een 16 jarige bestuurder van een bromscooter woonachtig te Bunde, die vanaf Op de Locht de Kloosterberg op was gereden. Daarbij negeerde deze een stopbord. Door de aanrijding kwamen beide bestuurders ten val en bleef de fietser gewond aan het hoofd op het wegdek liggen. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar de hoofdwond werd gehecht. Na behandeling kon hij huiswaarts.

Maastricht, woninginbraken:
Dinsdag 25 juni 2002 hebben in twee woningen gevestigd aan de Salviabeemd te Maastricht woninginbraken plaatsgevonden. Beide woningen zijn gelegen in een hetzelfde flatgebouw. De sloten in beide toegangsdeuren werden geforceerd met een breekvoorwerp waarna de toegang tot de woningen werd verkregen. Uit een van de woningen werd een dvd-speler, diverse fotocameras, een videorecorder en ruim 300 euro ontvreemd. Uit de andere woning verdwenen ook een aantal fotocameras, gsms, juwelen en horloges. Beide benadeelden hebben van de inbraak aangifte gedaan. Een verder onderzoek wordt ingesteld.