Universiteit van Amsterdam



De geschiedenis van de Algemene Relativiteitstheorie
woensdag 26 juni -zaterdag 29 juni 09.00 uur

Conferentie Algemene Relativiteitstheorie

De zesde internationale conferentie over de geschiedenis van de Algemene Relativiteitstheorie vindt dit jaar van 26 tot en met 29 juni plaats in Amsterdam, onder auspiciën van de UvA en de Stichting Pieter Zeeman-Fonds. De organisatie van de conferentie is in handen van prof. dr. A.J. Kox, hoogleraar Geschiedenis van de natuurkunde aan de UvA en prof. dr. J. Eisenstaedt, verbonden aan het Centre National de la Recherche Scientifique in Parijs. Thema van de conferentie is de algemene relativiteitstheorie en haar geschiedenis in de meest brede zin. Sprekers zijn onder meer: John Stachel (Boston), Michel Janssen (Minneapolis), Helge Kragh (Aarhus), John Earman (Pittsburgh), Chris Smeenk (Pittsburgh), Nick Huggett (Chicago), Erhard Scholz (Wuppertal) en Hubert Goenner (Goettingen). Behalve de geschiedenis van de algemene theorie komen ook de speciale relativiteitstheorie, kosmologie, Unified Field Theory en kwantumzwaartekracht aan de orde.
Locatie: De Doelenzaal, Singel 425, Amsterdam. Voor meer informatie (inhoudelijk): website: www.science.uva.nl/~kox/HGR6.html of Anne Kox, e-mail: kox@science.uva.nl. Voor meer informatie (logistiek) en aanmelding: telefoon: 020-525 4791, e-mail: congres@bdu.uva.nl.

Postbus 19268
1000 GG Amsterdam
Tel: 020-525 2695
Fax: 020-525 4963

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UvA-Persvoorlichting, tel.020-525 2695. Het volledige programma van de Universiteitsdag vindt u op de website van Bureau Alumnirelaties: www.uva.nl/alumni.