LANDELIJK CENTRUM OPBOUWWERK

Landelijk Panel bekroont Rotterdamse krant

Persbericht
Onder embargo tot woensdag 26 juni, 14.30 uur

Landelijk Panel bekroont BOA-krant

Op woensdag 26 juni aanstaande reikt het Panel Toetsing Buurt-, Wijk- en Dorpskranten drie Waarderingsprijzen uit. Het Panel toetst buurt-, wijk- en dorpskranten uit heel Nederland. Uit de bijna 150 ingezonden kranten worden er drie bekroond.

Er wordt een Waarderingsprijs voor Vormgeving & Presentatie uitgereikt aan wijkkrant De Eilander uit Amsterdam. Deze prijs, die bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500,- Euro wordt beschikbaar gesteld door Stimio Communicatieprojecten BV te Meteren.

Daarnaast wordt er een Waarderingsprijs uitgereikt voor Integrale Veiligheid aan wijkkrant De Donken, uitgave van de buurtraad de Donken uit Apeldoorn. Deze prijs bestaat eveneens uit een oorkonde en een geldbedrag van 2.500,- Euro en is beschikbaar gesteld door het Verbond van Verzekeraars te Den Haag.

Als derde wordt een Waarderingsprijs voor Maatschappelijke Relevantie uitgereikt aan De BOA-krant, een uitgave van Bewonersorganisatie Afrikaanderwijk te Rotterdam. Deze prijs bestaat uit een oorkonde en
de Dr. Gradus Hendriks-trofee, alsmede een geldbedrag van 2.500 Euro. Deze prijs is beschikbaar gesteld door het Landelijk Centrum Opbouwwerk dat tevens ondersteuning biedt aan het Panel.

De prijsuitreiking vindt op uitnodiging van het gemeentebestuur plaats in het Gemeentehuis te Rotterdam, vanaf 14.30 uur in zaal SH 113. Wethouder Stefan Hulman zal de aanwezigen welkom heten.Tijdens de bijeenkomst zal het Juryrapport worden uitgedeeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het Panel: mw. Drs. F. Gerrits, LCO. Tel. 070-380 4431. Fax: 070-380 9973. Email: info@opbouwwerk.nl. Mobiel: 06-21216913.

24 jun 02 23:00