Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -


- PEPC sluit wereldwijde distributieovereenkomsten met Le Figaro en Pravda
PEPC WORLDWIDE CONTRACTEERT TIEN KRANTENUITGEVERS

DEN HAAG (26 juni 2002) Met ingang van vandaag distribueert PEPC Worldwide de dagverse edities van 87 kranten uit 40 landen naar internationale locaties over de gehele wereld. In de afgelopen week tekende PEPC wereldwijde distributieovereenkomsten met Clarin, Olé en La Razon uit Argentinië, Marathi Daily en Rajasthan Patrika uit India, de Komsomolskaya Pravda (zowel de dagelijkse als de wekelijkse editie) uit Rusland, en El Nuevo Herald en de Philadelphia Inquirer uit de Verenigde Staten. De meest recente overeenkomst werd gesloten met Le Figaro, de eerste Franse krant die dagelijks wereldwijd beschikbaar is op PEPC s digitale krantenkiosk.

PEPC (Publishers Electronic Printing Concept) ontvangt de digitale edities van de aangesloten kranten nog voordat deze in het land van herkomst op de drukpersen liggen. PEPC distribueert de dagverse edities vervolgens middels een eigen satellietnetwerk naar wereldwijd geïnstalleerde digitale krantenkiosken. Door de kranten elektronisch te distibueren en vervolgens op locatie te printen, zijn bijvoorbeeld de uit Azië afkomstige kranten 5 tot 8 uur eerder in Nederland beschikbaar dan in de betrokken landen zelf.

Onder de dagelijks beschikbare titels bevinden zich voorts gerenommeerde uitgaven als De Telegraaf, the International Herald Tribune, USA TODAY (Verenigde Staten), the Los Angeles Times (Verenigde Staten), Sprots Nippon (Japan), El Pais (Spanje), Il Giornale (Italië), Die Welt (Duitsland) en Hurriyet (Turkije).

Over PEPC Worldwide
PEPC Worldwide, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong, is een wereldwijde distributeur van digitale content afkomstig van nationale en internationale krantenuitgevers. PEPC, opgericht in 1999, heeft een interactieve digitale krantenkiosk ontwikkeld die on-demand direct de laatste editie van kranten print. De door PEPC en IBM ontwikkelde state-of the-art software en PEPC s Private Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1 % van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar digitale krantenkiosken over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van PEPC Worldwide kunt u een bezoek brengen aan www.pepcworldwide.com.


- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (