Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tucker Johnson sterk in Kür op muziek

26/06/2002

Aken, 26 juni 2002
De Amerikaanse rijder Tucker Johnson heeft vanmorgen in het menstadion van Aken de Kür op muziek op zijn naam geschreven. Johnson zette met zijn vierspan, bestaande uit Duits gefokte paarden, een imponerende proef neer. Ondanks het feit dat de muziek nauwelijks hoorbaar was tijdens de proef, waren alle juryleden van mening dat de 38-jarige Johnson een zeer harmonieuze presentatie neerzettte. Ijsbrand Chardon, vorig jaar winnaar van de eerste editie van de Kür, had zich voor deelname aan dit onderdeel afgemeld. Zijn achterpaard Iwan raakte gisteren zwaar geblesseerd tijdens het losstappen voorafgaand aan de veterinaire keuring. Bij onderzoek in een veterinaire kliniek in Antwerpen bleek dat het paard zijn voorbeen had gebroken en werd beslist om de ruin in te laten slapen. De zwaar aangeslagen Chardon zal Iwan vervangen door de negenjarige KWPN-ruin Lancelot.
De Duitse publiekslieveling Michael Freund eindigde op de tweede plaats, gevolgd door zijn landgenoot Christoph Sandmann. Harry de Ruyter zette met zijn span schimmels en bruinen een mooie prestatie neer waarmee hij op de vijfde plaats eindigde. Mark Weusthof, dit jaar voor het eerst in Aken, werd door de juryleden de twaalfde plaats toebedeeld.
Morgen vindt in het menstadion de `normale' dressuurproef plaats. Deze proef telt mee voor zowel het individuele-als het landenklassement. Klik op onderstaande link vooor de uitslagen van het mennen in Aken:

chioresult.accom-ac.com/program/2002driving.htm