---
APC lanceert nieuwe UPS voor de beveiliging van racks
---

Utrecht (Nederland), 26/06/2002

American Power Conversion (APC), een wereldwijde producent van noodstroomvoorzieningen, lanceert een nieuw model van zijn bekende noodstroomvoorziening "Smart UPS". Het gaat om een 3kVA XL, een UPS (Uninterruptible Power Supply) die is ontworpen voor de beveiliging van rackservers. Het toestel kan centraal worden beheerd en is in staat om een volgeladen rack te ondersteunen.

"Aangezien rackservers en andere apparatuur steeds kleiner worden, gaan IT-managers ook meer toestellen in één rack stapelen. Daardoor vraagt hetzelfde rack veel meer stroom," zegt Ed Bednarcik, general manager van APCs Business Networks Group. "Het schaalbare ontwerp van onze nieuwe Smart-UPS 3kVA XL biedt die IT-managers de flexibiliteit om het rack -bij stroomproblemen- een langere werktijd te geven, door eenvoudigweg batterijen toe te voegen."

Technische features

- Batterijen kunnen worden vervangen en toegevoegd door de gebruiker zelf. De Smart-UPS 3kVA XL biedt standaard een werktijd van 7 minuten aan een volgeladen rack. Die werktijd kan telkens worden uitgebreid met 4 uur door het toevoegen van telkens 10 batterijen die slechts 3 modules (3U) rackruimte innemen.

- Snelle integratie met een bestaande datacenter-omgeving.
- "Automatic Volt Regulation" (AVR) - AVR Boost en AVR Trim bieden een betere betrouwbaarheid, een langere levensduur van de batterij en een afgesteld voltage tijdens stroompieken of -dalen.

De nieuwe Smart-UPS 3kVA XL wordt geleverd met APCs PowerChute-software. De software -die kan werken op meerdere platformen- zorgt ervoor dat een computersysteem bij een stroomprobleem automatisch alle gegevens opslaat en zichzelf afsluit. Daarnaast staat de software ook in voor de diagnose en het beheer van de UPS. De UPS is onmiddellijk beschikbaar in uitvoeringen van 120 V en 230 V.

---
END

---
Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een toonaangevend leverancier van
noodstroomvoorzieningen en oplossingen voor netwerkbeheer. Tot het assortiment van APC behoren
piekspanningsonderdrukkers, UPS'en (Uninterruptible Power Supply), DC-gebaseerde noodstroomsystemen,
gespecialiseerde koelapparatuur, bekabeling, apparatuur voor de optimalisering van stroomtoevoer, verwante softwareproducten en consulting. De uitgebreide oplossingen van APC, die ontworpen zijn voor thuis- en bedrijfsomgevingen, verbeteren de beschikbaarheid, beheerbaarheid, prestaties van gevoelige elektronische-, netwerk-, communicatie- en industriële apparatuur van gelijk welke omvang. APC heeft zijn hoofdkwartier in West Kingston (Rhode Island/VS) behaalde in 2000 een omzet van meer dan 1,48 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000 en S&P-500. Additionele informatie over APC en haar oplossingen staat op www.apcc.com.

Journalisten,