Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 26 juni 2002, district Oosterhout.

Datum: 26/6/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Diefstal uit personenauto's
WERKENDAM: In de nacht van dinsdag 25 juni is er ingebroken in 6 personenauto die geparkeerd stonden op het Ganzepad, de Zaagbekstraat en het Eendenpad te Werkendam. De daders verschaften zich de toegang door het verbreken van het portierslot. Uit diverse auto's werd audioapparatuur ontvreemd.

Bonnen tijdens verkeerscontrole
WIJK EN AALBURG: Op woensdag 26 juni tussen 10.45 uur en 12.10 heeft de politie op de Polstraat te Wijk en Aalburg een verkeers-controle gehouden. In totaal werden 14 bekeuringen uitgeschreven onder andere voor snelheid, geen gordel dragen, geen helm dragen, niet volgen van het verplicht fietspad.

Aanrander aangehouden
KAATSHEUVEL: Op dinsdagmiddag 25 juni werd een 47-jarige man afkomstig uit Den Helder door de politie aangehouden. Hij had een medewerkster van de Efteling onzedelijk betast. Ook had deze man, zijn genuttigde maaltijd in de Efteling niet betaald. Hij was overigens behoorlijk onder invloed van alcohol Na verhoor werd hij in weer vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hem zal worden opgemaakt.

Vrachtauto voor paardenvervoer gestolen
MOLENSCHOT:Tussen dinsdag 25 -06-2002 20.30 en woensdag 26-06-2002 werd vanaf de oprit naast de woning aan de Sint Annastraat te Molenschot een groen/blauwe DAF vrachtauto gestolen. Het kenteken luidt BL-SN-81. Het betreft een vrachtauto ingericht voor vervoer van o.a. paarden. Op de zijkant van de auto stonden de letters "HORSES" gespoten.

Automobilist onder invloed
MADE: In de nacht van woensdag 26 juni omstreeks 03.20 uur reed een automobilist in een personenauto over de Crullaan in Made. Bij controle bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Het betrof een 29 jarige man uit Tilburg. Op het bureau blies hij 625 ug/l, hetgeen overeenkomt met ongeveer 1,5 promille. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld en hem werd een dagvaarding uitgereikt. De man bleek tevens niet in het bezit te zijn van een Nederlands rijbewijs.

Snelheidscontroles in de gemeente Made en Drimmelen DRIMMELEN: Op dinsdag 25 juni werden tussen 07.00 uur en 15.00 uur diverse snelheids-controles gehouden in de gemeente Made en Drimmelen. In totaal werden 900 passanten gecontroleerd en werden 97 overtredingen
vastgesteld.

Daders bekennen graffiti
MADE: Op 13 en 17 juni werden door de Politie een tweetal jongens uit Made verhoord
omdat zij een 20 tal graffiti teksten hadden aangebracht op muren, schuren en schuttingen aan de Elft, Slek Olmenpad en Sparrenhof te Made.

Jeugdige vandalen opgepakt
MADE: Voor het vernielen van enkele boompjes op zondag 23 juni omstreeks 03.00 uur op het Burgemeester Smitsplein te Made werden een 5 tal jongens uit Made door de politie Verhoord en naar het bureau Halt doorverwezen.

Autovernieler betuigt spijt
LAGE ZWALUWE: Op zondag 23 juni omstreeks 03.30 uur werd op de Raadhuisstraat in Lage Zwaluwe een auto vernield. De politie heeft inmiddels een 22 jarige man uit die plaats gehoord omdat hij over de motorkap en het dak van een personenauto had gelopen. Hij bekende het feit en wilde de eventuele schade vergoeden en had spijt van zijn daad.

Inbraak in benzinestation
WAALWIJK: Op woensdagochtend 26 juni, omstreeks 03.20 uur, werd ingebroken in een benzinestation aan de Groenewoudlaan te Waalwijk. Men heeft de toegang verschaft door een ruit van de toegangsdeur te forceren. Ontvreemd werden sigaretten en zonnebrillen.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: Op dinsdagavond 25 juni, omstreeks 20.45 uur, zijn 4 daders van een bedrijfsinbraak aan de Keurweg te Waalwijk, overlopen door personeel van datzelfde bedrijf. Zij wisten in een gereedstaande personenauto, waarin een 5e medeplichtige zat, te ontkomen. Binnen in het bedrijf bleken diverse deuren geforceerd te zijn en er waren 2 kluizen, afkomstig uit een kantoorruimte, klaargezet in de hal van het bedrijf. Er werd verder niets ontvreemd.
De politie heeft de zaak nader in onderzoek.

Diefstal uit woning
WAALWIJK: Op dinsdagmiddag 25 juni bleek te zijn ingebroken in een woning aan de Prof. Nolenslaan te Waalwijk. Men heeft de toegang tot de woning kunnen verschaffen door, via een afdak, een openstaand raam in te klimmen op de 1e verdieping. Uit een slaapkamer werden een geldbedrag van 300 euro, 500 dollar en sierraden ontvreemd.

Inbraak in kapsalon
WAALWIJK: In de nacht van woensdag 26 juni werd ingebroken in een kapsalon aan de Els te Waalwijk. Uit deze kapperszaak werden diverse kappersproducten alsmede een geldbedrag van 375 euro ontvreemd.

Zakkenrollerij in winkelcentrum Arendshof
OOSTERHOUT: Op dinsdagmiddag 25 juni omstreeks 14.30 uur hebben onbekende(n), tijdens het winkelen in winkelcentrum Arendshof te Oosterhout, een portemonnee met inhoud ontvreemd uit de broekzak van een 37 jarige vrouw uit Oosterhout.

Aanrijding met alcoholgebruik
OOSTERHOUT: Op woensdagnacht 26 juni 2002 omstreeks 00.25 uur werd voor het rijden in een personenauto, terwijl hij te veel had gedronken, een 32 jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man was even tevoren met zijn auto tegen een verkeerszuil gereden op de Weststadweg te Oosterhout en bleek te hebben gedronken. De auto had ten gevolge van de aanrijding geen schade opgelopen. Op het bureau blies hij 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uur. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed in auto op Rijksweg A 27
OOSTERHOUT Voor het rijden in een personenauto, terwijl hij te veel had gedronken, werd in de nacht van woensdag 26 juni op Kalix Berna aan de Rijksweg A 27 omstreeks 01.20 uur een 27 jarige man uit Utrecht aangehouden. Bij de verdachte werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij was dit jaar al twee maal eerder gepakt voor het rijden onder invloed. Hem werd een rijverbod van 5 uur opgelegd. Verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole te Oosterhout
OOSTERHOUT: Op dinsdag 25 juni 2002 werd door de politie een bromfietscontrole gehouden op diverse wegen in de gemeente Oosterhout. In totaal werden 32 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor het hebben van te veel vermogen, voor het niet bij zich hebben van het verzekeringsbewijs, voor het niet hebben van claxon of bel en voor het rijden zonder helm.

Auto in brand
OOSTERHOUT: Op woensdagmorgen 26 juni 2002 omstreeks 09.40 uur stond er op de Pasteurlaan te Oosterhout een personenauto in brand, die werd bestuurd door een 43 jarige vrouw uit Made. De auto is door de Oosterhoutse brandweer geblust. De auto is door een takelbedrijf getakeld en brandde geheel uit. Tengevolge van de brand werd het wegdek ter plaatse beschadigd. Door de gemeente worden waarschuwingsborden geplaatst. Over het ontstaan van de brand kon de brandweer nog geen verklaring geven.