Ingezonden persbericht


Persbericht NCCA



NCCA officiële stichting

Volgend jaar opnieuw groots Gala

Werkgelegenheid in Call Centers verdubbelt

Met dit jaar de call centers van BEN en ICL als gouden winnaars werd tien jaar Nationale Contact Center Awards een feit. Sinds 17 juni jongstleden is de NCCA een officiële stichting met de grote uitzendorganisaties en Call'm als bestuurders. De partijen zijn inmiddels gestart met de organisatie van de verkiezing van het beste Nederlandse call center voor 2003. De grote Gala avond zal plaatsvinden op dinsdagavond 8 april volgend jaar. U kunt de datum al vastleggen in uw agenda. Ook is het raadzaam gebleken tijdig kaarten te bestellen voor het evenement: dit jaar was het voortijdig volledig uitverkocht omdat call center minnend Nederland met bijna 500 mannen en vrouwen het grote spektakel aan den lijve wilde ondervinden.

Het streven van de organisatoren en de jury is, om nog meer inzendingen te genereren dan de afgelopen jaren. De meeste managers zijn zo druk met de dagelijkse gang van zaken in hun call center dat er te weinig tijd beschikbaar is om uitgebreide cases te beschrijven. Daarom zal voor de NCCA 2003 een nieuwe procedure worden ontwikkeld waarbij meedingen naar de prijs minder tijd zal vergen.

Het winnen van de gouden award is bij BEN niet onopgemerkt gebleven. Volgens directeur Joop Evers, die voor de tweede maal goud won, heeft hij nog nooit zoveel aanvragen gekregen van bedrijven die zijn call center in Breda willen bezoeken. Ook intern is het opnieuw een enorme promotie voor de BEN medewerkers gebleken.

Tijdens de recente 10e Gala avond reikte demissionair minister Vermeend de gouden awards uit. In zijn speech benadrukte hij het belang van de call center branche. Recent onderzoek door zijn ministerie heeft uitgewezen dat het aantal medewerkers in deze bedrijfstak straks 5% zal vertegenwoordigen van de totale Nederlandse arbeidsmarkt. Dat betekent een verdubbeling van het huidige aantal werknemers in call centers.

Voor meer informatie

Stichting NCCA

Arnoud Koek / Teleprofs 020 426 3503 mobiel 06 51 231 898

Hans Bach / Call'm 030 21 55 000 mobiel 06 54 27 0000