Productschap Diervoeder

05/06/2002

Ketenborging; Gewenst, maar ook haalbaar?

Het vakblad VMT en SGS Nederland organiseren samen op 26 juni aanstaande in de Eenhoorn te Amersfoort het congres Ketenborging; Gewenst, maar ook haalbaar?

Om succesvol producten te verkopen aan de consument moet het product aan een aantal voorwaarden voldoen. In de eerste plaats moet het product er goed uitzien en lekker smaken, maar daarnaast moet het product ook voedselveilig zijn en aan kwaliteitseisen voldoen die de klant aan het product stelt. Om dit te realiseren moeten producenten in de keten samenwerken. De tijd is voorbij dat elke schakel voor zich bepaalt wat er met zijn deel van de keten gebeurt. Samenwerken gaat niet zomaar. Voor een goede samenwerking is vertrouwen nodig en bovendien moet samenwerken ook rendement opleveren. Wat er allemaal komt kijken bij dit samenwerken en wat daarbij verwacht mag worden, wordt besproken in dit seminar. Tevens komt de rol van de overheid aan de orde. Wat is dan de rol van de overheid als de keten beschikt over een goed systeem om de voedselveiligheid en kwaliteit te borgen? Aan de hand van recente ervaring wordt uitgelegd waaraan dit systeem moet voldoen. Een sterke keten beschikt over hulpmiddelen zoals Tracking en Tracing, maar ook kennis en ervaring in supply chain management. Deze onderwerpen worden uitgebreid besproken en toegelicht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.
Het seminar is een combinatie van kennisoverdracht en praktijkvoorbeelden. De informatie is direct toepasbaar in iedere keten.

Dagvoorzitter:
Dr. M.J.B. Mengelers, hoofd cluster Kwaliteits- en Ketenmanagement, RIKILT

Programma:

- Naar keten gegarandeerd!
Ir. S.J. Beukema, coördinator monitoring en ketens/accountmanager ketengarantiesystemen, directie VVA, LNV

- Ketenborging in de plantaardige sector
R. Baan, managing director, Koppert Trading

- Friki: ketenkwaliteit in kip
Ir. H.J. Welpelo, manager Kwaliteit en Informatie, De KuikenaeR / Plukon Poultry

- Supply Chain Management
Drs. J.W. van der Laan, directeur, Marketing en Logistiek
- Tracking en Tracing
Ing. D.A. Mouthaan, adviseur, EAN Nederland

- Visie en ervaringen van een A-merk fabrikant
- Van productiegericht naar marktgericht
R. Rolink, Meneba

- De impact van ketenborging op registratie en ICT F.P. Dechering, manager Marketing & Sales, Groeinet Informatiesystemen


- Van koe tot keukentafel. Hoe veilig is ons voedsel eigenlijk? Drs. A.F. Claringbould, business consultant, Pink Roccade Food
- Visie en ervaringen van Sodexho
Mw. J. van Buuren, QA manager, Sodexho

Doelgroep:
Deze studiedag is met name bestemd verantwoordelijken en deskundigen in de voedings- en genotmiddelenindustrie op het gebied van kwaliteitszorg/HACCP, logistiek, productie en automatisering, hun belangenbehartigers als ook controle-instellingen en toezichthouders.

Inlichtingen: Keesing Noordervliet BV, Liselore de Boer, tel. 030 6358503, fax 030 6358500,
e-mail: l.d.boer@keesing.nl of raadpleeg: de VMT website