Gemeente Soest

Herinrichting Beukenlaan-Laanstraat-Beckeringhstraat

Inloopavond 26 juni tussen 19.30 en 21.30 uur

Op woensdag 26 juni staat een inloopavond op het programma in het gemeentehuis over de herinrichting van de
Beukenlaan-Laanstraat-Beckeringhstraat. Belangstellenden kunnen dan tussen 19.30 en 21.30 uur in het restaurant van het gemeentehuis terecht bij leden van de klankbordgroep. De leden geven een toelichting op het door hen gemaakte ontwerp voor de reconstructie. Dit ontwerp kwam in nauwe samenwerking met de gemeente Soest tot stand.

De klankbordgroep heeft de burgerlijke beleidsaanbeveling klaar. Nu is het zover dat iedere belangstellende daarop kan reageren. De aanbevelingen en tekeningen liggen ter inzage in de hal van het gemeentehuis en bij Ad van Wanroij van afdeling Wegen, Grondzaken en Verkeer.

Bij de reconstructie van het vervolgtraject borduurt de klankbordgroep in grote lijnen verder op de uitvoering van het eerste deel, de Nieuweweg. Het vervolgtraject wijkt hiervan enigszins af. Door beperkte ruimte is het op sommige plaatsen niet mogelijk dezelfde as-verspringingen aan te leggen die de Nieuweweg kenmerken. In plaats daarvan komen er plateaus. Verder is het de bedoeling de hele route Laanstraat-Beukenlaan-Beckeringhstraat te voorzien van een doorgaande bomenstructuur. Nu staat er slechts hier en daar een boom.

De reconstructie, die volgens planning in het najaar of begin volgend jaar begint, zal in fasen worden uitgevoerd.

---