Gemeente Gilze en Rijen

Vergadering jeugdgemeenteraad

Datum: Woensdag 26 juni 2002
Aanvang: 14.00 uur
Plaats: Raadzaal gemeentehuis Rijen

Agenda

1. Opening en mededelingen

2. Vaststelling van het verslag van de jeugdgemeenteraad van 26 maart 2002, verslag is bijgevoegd
Het verslag van de vorige vergadering moet door de jeugdgemeenteraad worden vastgesteld. Nagegaan moet worden of in het verslag geen dingen zijn vergeten.

3. Vaststelling reglement jeugdgemeenteraad (Algemeen Reglement en Huishoudelijk Reglement), beide zijn bijgevoegd Beide reglementen moeten door de jeugdgemeenteraad worden vastgesteld.

4. Uitstellen verkiezingen jeugdgemeenteraad, verslag contactpersonen basisscholen van 4 juni 2002 is bijgevoegd
De contactpersonen van de scholen zijn van mening dat de verkiezingen uitgesteld moeten worden (het voorstel is de verkiezingen te verplaatsen naar 25 september in plaats van 11 september), in verband met het feit dat de verkiezingen wel erg vlak na de zomervakantie plaatsvinden. Er is dan onvoldoende tijd om alles goed voor te bereiden. Aan de jeugdgemeenteraad wordt gevraagd in te stemmen met het verzoek van de contactpersonen van de basisscholen

5. Verslag activiteiten van de werkgroepen De verschillende werkgroepen hebben bezoeken gebracht aan verschillende instellingen die te maken hebben met de gemeente. Het is de bedoeling dat de werkgroepen een verhaal over hun werkzaamheden vertellen.

6. Ideeën, onderwerpen voor de gemeente
De werkgroepen willen het in de komende vergadering hebben over de volgende onderwerpen:
a. skatevoorziening Molenschot
b. trapveldjes in de gemeente Gilze en Rijen c. uitgaansmogelijkheden (disco´s)
d. stoplichten Hoofdstraat te Rijen
e. oversteekplaats Broodbaan richting Molenschot f. aanleg zebrapaden in de gemeente
g. onveilige situatie Raakeindseweg
h. groenbakken Atalanta
i. overlast hondenpoep
j. doorstroom naar jongerenpanel

7. Korte uitleg over onderwijs(achterstanden)beleid door wethouder Scheifes
De gemeente heeft op 24 juni het beleid op het gebied van onderwijs voor de jaren 2002 2006 vastgesteld. Wethouder Scheifes zal een korte toelichting geven op dit beleid. Een belangrijk punt hierbij is dat in de komende jaren door de gemeente een jeugdbeleid wordt opgesteld. De jeugdgemeenteraad zal hierbij worden betrokken.

8. Rondvraag en sluiting
Het is mogelijk dat niet alle punten die de leden van de jeugdgemeenteraad willen besproken aan de orde zijn gekomen. In de rondvraag is de gelegenheid om alsnog punten in te brengen.