Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ook voor pasparkeren

Nijmegen krijgt CITYChip

Vanaf 26 juni zullen de Nijmeegse postbodes zich even wat extra moeten inspannen. Bij alle 70.000 Nijmeegse huishoudens moet er een dikke envelop in de brievenbus. In de envelop een informatiefolder en een CITYChip: een elektronisch spaar- en betaalkaart in één, bedoeld voor gebruik in de stad Nijmegen. Daarmee is de introductie van de CITYChip een feit en wordt winkelen in Nijmegen een stuk interessanter.

Gratis parkeren
Gebruikers van de CITYChip verzamelen gratis spaarpunten - 'Cities' - bij al hun aankopen en geven die vervolgens uit bij deelnemende bedrijven en organisaties. Ruim honderd winkels, restaurants en culturele instellingen hebben hun deelname al toegezegd en dat aantal groeit nog iedere dag. Onder de deelnemende bedrijven echte Nijmeegse zaken als Toerkoop reisbureaus, Doorman witgoed, Hollywood videotheken, Nijmeegse Taxicentrale en Schreeven Muziek Instrumenten, naast landelijk opererende bedrijven als Texaco, McDonalds en SNS. Ook het Nijmeegs Parkeerbedrijf is één van de deelnemers. Betalen in Cities is vanaf de introductie van de CITYChip mogelijk in de parkeergarages en binnenkort ook in de parkeerautomaten op straat. Parkeren wordt daarmee voor de CITYChip-gebruikers in de praktijk gratis. De benodigde Cities hebben ze immers gekregen bij hun aankopen.

NijmegenPas
De NijmegenPas, de voordeelpas voor Nijmegenaren met een minimuminkomen, zal mogelijk opgaan in de CITYChip. De bestaande kortingsregelingen voor NijmegenPas-houders blijven daarbij gehandhaafd maar worden elektronisch en dus onzichtbaar verwerkt. Of en wanneer de NijmegenPas opgaat in de CITYChip beslist de Nijmeegse Gemeenteraad in haar vergadering van eind september.

Ook bezoekers van buiten Nijmegen komen uiteraard in aanmerking voor een CITYChip. Ze kunnen de CITYChip plus het bijbehorend informatiepakket gratis meenemen bij de deelnemende bedrijven of aanvragen via www.citychip.nl. Op deze site zijn tevens alle deelnemende bedrijven te vinden en natuurlijk de aanbiedingen die zij voor de CITYChip kaarthouders in petto hebben.


---
Einde persbericht

Meer informatie:
CITYChip Nijmegen Rogier Born, Marissa de Blois. Telefoon 024 360 44 34. Website: www.citychip.nl

Nijmegen, 25 juni 2002