Ingezonden persbericht


Geavanceerd verfspuitpistool behaalt Certificering WMS 2000

Eminent e13 hte verfspuitpistool: een doorbraak in hoogrendementsverfspuiten

Met de introductie van de Eminent E13 HTE presenteert Creemers Compressors uit Eindhoven een hoogrendementsverfspuit met een aantal bijzondere kwaliteiten. Deze geavanceerde spuit realiseert namelijk niet alleen een lakoverdracht van maar liefst 93,8%, ook biedt de Eminent een beter spuitbeeld, minder energieverbruik en meer bedieningsgemak. Recent behaalde het verfspuitpistool de Certificering WMS 2000, iets dat ook geldt voor de overige typen verfspuitpistolen uit het omvangrijke Eminent-programma.

Het Eminent E13 High Transfer Efficiency (HTE) verfspuitpistool behaalt met glans de typegoedkeuring volgens de regeling Besluit vluchtige organische stoffen WMS 2000. De certificering, uitgebracht door het ministerie van VROM, is verplicht voor het gebruik van verfspuitpistolen bij autoschadeherstelbedrijven. Sterker nog, autoschadeherstelbedrijven die met niet-gecertificeerde verfspuitpistolen werken, zijn wettelijk in overtreding.

Lakkosten besparen
Het Eminent E13 HTE verfspuitpistool leent zich voor zowel high solids, ultra high solids als lakken op waterbasis. Met een resultaat dat gezien mag worden. Opvallend is dat een beter spuitbeeld hand in hand gaat met minder lakkosten. Door een evenredige lakverdeling over de gehele lakboog ontstaat een perfecte kleurverdeling. Eminent bewijst dat op lakkosten bespaard kan worden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Makkelijk te reinigen
Het schoonmaken van de Eminent E13 HTE kost weinig moeite. Door de teflon coating laat het pistoolhuis zich gemakkelijk en snel reinigen. Andere vermeldenswaardige voordelen zijn het lage geluidsniveau en het lage verbruik van perslucht (= laag energieverbruik). De Eminent E13 HTE is verkrijgbaar met de volgende nozzlediameters: 1,0 - 1,3 - 1,5 - 1,8 - 2,0 - 2,5 - 2,8 - 3,0 en 3,5 mm.

Geen extra training nodig
Vaak zijn voor het gebruik van nieuwe verfspuiten nieuwe trainingen vereist. Dat geldt echter niet voor de Eminent E13 HTE. Dit verfspuitpistool komt namelijk geheel tegemoet aan de vaardigheden van de vakman. Extra cursussen zijn dan ook overbodig. De vakman kan er direct mee aan de slag en hoeft niet terug naar de 'schoolbanken' om zich de nieuwe apparatuur eigen te maken.


---

Noot voor de redactie,