Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-06-2002
Persberichten district Utrecht stad, 10.00 uur

Man ernstig gewond na schietpartij

UTRECHT- Op dinsdagmiddag vond er een schietpartij plaats waarbij een 37-jarige man uit Utrecht ernstig gewond raakte.

Omstreeks 14.30 uur liep een agente na haar diensttijd langs het Smakkelaarsveld en hoorde hier enkele knallen. Direct hierop zag ze de 37-jarige man op de grond vallen en een 31-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats hard wegrennen Op dat moment liepen er ook drie toezichthouder op het Smakkelaarsveld. De agente waarschuwde via de portofoon van de toezichthouders haar collegas.

Op de Catharijnesingel kon de 31-jarige man worden aangehouden door een agent die net op weg was naar zijn werk. De 37-jarige man uit raakte ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie zette het Smakkelaarsveld af en met speurhonden werd gezocht naar het vuurwapen en hulzen. Door deze afzetting heeft het (bus)verkeer gedurende 1 uur op het Smakkelaarsveld stilgelegen.

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een woning. Omstreeks 17.30 uur troffen de bewoners van een woning aan de Nicolaas Beetstraat de 20-jarige man uit Utrecht aan. De man werd vastgehouden en de politie gewaarschuwd. De man is ingesloten voor verhoor.

Diefstal met geweld

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij een winkelmedewerker had geslagen.

Omstreeks 15.00 uur ontstond er een vechtpartij in een bouwmarkt gelegen aan de Europalaan. Vier personen, waaronder een 19-jarige man uit Woerden, wilden de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen aan de kassa. Door winkelpersoneel werden de mannen tegengehouden.

Een medewerker van de winkel kreeg plotseling een klap op zijn hoofd en verloor even zijn bewustzijn. Vervolgens ontstond er een vechtpartij tussen de medewerkers en de vier mannen waarbij door de mannen werd geschopt en geslagen. Na korte tijd renden drie van de vier mannen naar buiten en reden weg met een auto. De 19-jarige man zag geen kans om weg te komen en werd aangehouden door de gewaarschuwde politie. De man is ingesloten voor verhoor.

De medewerker liep verwondingen op aan zijn lichaam maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Veel te hard

UTRECHT- Op dinsdagochtend raakte een motorrijder zijn rijbewijs kwijt nadat hij veel te hard had gereden. Agenten zagen de man rijden op de Zuilensering met een snelheid van 160 kilometer per uur terwijl hier 100 is toegestaan. De man haalde tevens enkele autos links in. De 32-jarige motorrijder uit Lexmond werd gecontroleerd en kon zijn rijbewijs inleveren.