Provincie Limburg

Provinciale subsidie voor Groen Sector Servicepunt

Gedeputeerde Staten van Limburg stellen een subsidie van ruim 41.000,- ter beschikbaar aan het employability project in de agrarische sector. Het project van de stichting Groene Sector Servicepunt is gericht op het behoud en werving van goed opgeleid personeel. Het totale project kost 524.000,-. Daarvan neemt het sectorfonds Stosas met een bijdrage van 365.000,- voor haar rekening. Andere partners zijn de werkgevers en de provincies Zeeland en Noord-Brabant.

Het doel van het project is om twee bijeenkomsten te organiseren waarbij werkgevers in de agrarische sector informatie krijgen over opleidingsmogelijkheden en loopbaanperspectieven voor werknemers. Er komen ook twee bijeenkomsten gericht op werknemers in de agrarische sector. Verder zal er bij 40 bedrijven in Limburg een zogeheten quick-scan worden uitgevoerd. Daarbij krijgen agrarische bedrijven adviezen over hun bedrijfsvoering door organisatieadviseurs. Het is de bedoeling dat tenminste twintig bedrijven de adviezen in praktijk brengen.

De Stichting Groen Sector Servicepunt werd in januari 2001 opgericht. De stichting voert verschillende projecten uit in de agrarische sector. Eerder stelden Gedeputeerde Staten al 238.000,- ter beschikking aan het Groen Sector Servicepunt. Daarvan was 38.000,- bestemd voor het project Loopbaanbevordering Agrarische industrie. Het doel van dit project is dat 75 mensen in de agrarische sector gaan werken.

Vanwege de Europese regelgeving moet het project nog door de Europese Commissie worden goedgekeurd in het kader van de melding van staatssteun.
26-6-2002 10:47