CRYPSYS DATA SECURITY BV

VirusAlert en CRYPSYS Data Security worden business partners

VirusAlert.nl profiteert nu ook van kennis en informatie van Sophos

Gorinchem, 26 juni 2002, VirusAlert en CRYPSYS Data Security B.V. gaan samenwerken om abonnees van Virusalert.nl zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van nieuws op het gebied van nieuwe virussen en hoaxes en mensen in een zo vroeg mogelijk stadium te informeren over virusaanvallen.

VirusAlert levert met haar informatieve site VirusAlert.nl een belangrijke service aan diegenen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de bedrijfssystemen of zich bezig houden met de beveiliging van eigen netwerken.

Dirk J. Hengst, Marketing & Alliances Manager van VirusAlert, legt uit waarom VirusAlert voor de combinatie van CRYPSYS en Sophos heeft gekozen: 'Sophos is wereldwijd een zeer gerenommeerde virusbestrijder waarmee wij graag wensten samen te werken. Aangevuld met de ervaring van de Nederlandse distributeur CRYPSYS vormt deze samenwerking een verdere versterking van de informatie die in zijn algemeenheid door ons verspreidt kan worden.'

Marnix van Meer, Product & Marketing Manager van CRYPSYS: 'Sophos en CRYPSYS hebben beide een nuchtere kijk op het steeds groeiend aantal virussen en de gevaren daarvan voor organisaties. Samen zetten wij ons in voor een alerte en adequate berichtgeving over nieuwe virussen en virusaanvallen zonder aan paniekvoetbal te doen. Wij zien VirusAlert als een zeer goed initiatief, en willen graag bijdragen aan de informatie die VirusAlert naar haar abonnees verspreidt.'

Over VirusAlert

VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antiviruslaboratoria samenbrengt en kwalificeert. VirusAlert werkt daartoe samen met de volgende bedrijven en instellingen: McAfee, Symantec, Norman, Kaspersky, Sophos, Messagelabs, Thunderstore, CRYPSYS, NedSecure en SmartSoftware.
Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. VirusAlert hanteert hierbij het uitgangspunt dat geen verwijzing wordt gegeven naar de ontdekker van een virus. Dit zou namelijk een soort van onderscheidt kunnen geven tussen de verschillende business partners. Voor alle partijen is het meewerken aan VirusAlert nuttig. VirusAlert kan op neutrale en gebundelde wijze een enorme hoeveelheid informatie verstrekken over virussen. Dit geeft een goede basis voor gebruikers om zich bewust te maken van de gevaren van virussen.

VirusAlert werkt met 3 websites, VirusAlert.nl voor Nederland, VirusAlert.be voor Belgie en VirusAlert.info voor overige. Binnen enkele maanden zal VirusAlert met een Engelstalige website komen. De informatie van VirusAlert wordt ook door andere websites en bedrijven gebruikt, ondermeer Weka Uitgeverij, Elsevier-Pcnet, Security.nl & Zibb.nl.
VirusAlert heeft inmiddels ruim 40.000 gebruikers van de gratis nieuwsbrief.
VirusAlert is participant van de stichting Safe Internet Foundation.

Voor de professionele ICT-er heeft VirusAlert een SMS-dienst in het leven geroepen.
Deze is speciaal voor ICT-professionals als systeem- en webbeheerders, die in aanvulling op het gebruik van security-software, tijdig maatregelen willen treffen in de Window-in-time; het moment tussen het ontdekken van een nieuw virus en het ontwikkelen van een oplossing hiertegen. (www.vabp.nl)

Over CRYPSYS Data Security B.V.
CRYPSYS Data Security B.V. is specialist op het gebied van informatiebeveiliging. Het productaanbod bestaat uit oplossingen in software en hardware, of een combinatie hiervan. Tot de belangrijkste producten waarvoor CRYPSYS de distributie verzorgt, behoren: Sophos (anti-virus), Marshal Software (content security voor e-mail en web), NetScreen (firewall appliance), Tripwire (file integrity assessment) en SecGo (encryptiesoftware). Het bedrijf gelooft in een totaalaanpak van het informatiebeveiligingsprobleem, gekenmerkt door de elementen organisatie, discipline en producten. Hiertoe biedt CRYPSYS naast de verschillende producten ook een deskundige service- en consultancyorganisatie met diensten als data recovery, risicoanalyses, beveiligingsplannen, anti-virusworkshops en bewustwordingsprogramma's ter verbetering van de attitude op beveiligingsgebied. Meer informatie omtrent de beveiligingsoplossingen, -producten en -diensten is te vinden op de website www.crypsys.nl

Over Sophos
Sophos is een van de grootste ontwikkelaars op het gebied van anti-virus software.
De producten worden verkocht en ondersteunt via een wereldwijd netwerk van dochterondernemingen en partners in meer dan 150 landen. De producten van Sophos zijn specifiek ontwikkeld om organisaties te beschermen tegen virusaanvallen. De anti-virus software wordt onder andere gebruikt door bedrijven, banken en overheidsinstellingen.

EINDE PERSBERICHT