Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 26-06-2002
persbeichten woensdagmorgen 26 juni 2002 Bert Visser 0651 - 611629

Hardrijder bedreigt agent

MEPPEL - De politie van Meppel heeft dinsdagavond op de leonard Springerlaan een 38 jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man was het niet eens met het feit dat hij een bekeuring had gekregen voor een snelheidsovertreding. De agent die hem had "gelaserd" werd bedreigd met woorden als "Ik onthou jouw gezicht; Jij komt nog wel eens aan de beurt.", of woorden van die strekking.Bij zijn aanhouding verzette de man zich zodaning de politie genoodzaakt was gebruik te maken van pepperspray.

Drankrijder weigert blaasproef

BORGER - De politie heeft dinsdagavond de auto in beslag genomen van een 47 jarige automobilist uit Eext. De man die voor een alcoholcontrole aan de kant was gezet rook sterk naar het gebruik van alcohol maar weigerde mee te werken aan een blaasproef en een ademtest. De man is zonder auto, maar met een dagvaarding naar huis gegaan.

Bromfietser drie keer fout

EMMEN - De politie heeft dinsdagmiddag drie bekeuringen uitgedeeld aan een 17 jarige bromfietser uit Emmen. De jongen werd gecontroleerd op de Kolhoopstraat omdat hij zonder helm op zijn brommer zat. Al gauw kwam vast te staan dat hij geen bromfietscertificaat had en dat de bromfiets evenmin verzekerd was.

Rijbewijs kwijt

LANGELO - Een 40 jarige automobilist moet het voorlopig doen zonder rijbewijs. De man werd woensdagmorgen rond zes uur betrapt toen hij met 120 door de bebouwde kom van Langelo scheurde. De man verklaarde dat hij haast had omdat hij voor zij werk om zeven uur in Deventer moest zijn.

Auto gestolen van carpoolplaats

MEPPEL - Een 37 jarige inwoner van Ruinerwol heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn auto. De man had zijn bordeauxrode Opel Combo dinsdagmorgen om 06.00 uur geparkeerd op de carpoolplaats aan de Rijksomweg bij Meppel. Toen hij tegen een uur of half zeven weer in zijn auto wilde stappen bleek deze te zijn verdwenen. Het kenteken van de auto is VS-84-YZ.

Winkeldief naar HALT

MEPPEL - Personeel van een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel heeft dinsdagmiddag een 13 jarige jongen aangehouden wegens de diefstal van twee verlichtingsetjes voor de navelpiercing. Omdat de jongen minderjarig is gaat hij de HALT procedure in. De politie heeft de jeugdige dief overgedragen aan zijn ouders.

Woede gekoeld op auto ex

RODEN - Een 37 jarige inwoner van Hoogkerk heeft dinsdagavond aan de Lijsterbeslaan in Roden de Opel Calibra van zijn ex vriendin zodanig mat een dikke baksteen bewerkt, dat die volgens het politierapport "nagenoeg total-loss" is gebeukt.

De man die rustig met de politie meeging verklaarde dat hij in een vlaag van woede had gehandeld.

Autospiegels doelwit vernielers

MEPPEL - Dinsdagnacht rond een uur zijn in de Gerard Teborghstraat, de Jan Tooroplaan, de Berhardsingel, de Oranjelaan, het Zuideinde, het Wilhelminapark. De Weerdstraat en de Margrietlaan in Meppel 46 autospiegels vernield. Volgens de melding zou dat gebeurd zijn door drie fietsende jongens. Een van de jongens zou een grijze jas hebben gedragen met reflecterende strepen op de rug. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie.

Man in ziekenhui na val vier meter

ROSWINKEL - Een 48 jarige inwoner van Roswinkel is dinsdagmiddag met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man hielp zijn buurman met werkzaamheden in de nok van het dak toen er iets losraakte, waardoor de laddar kantelde. De man is van vier meter hoogte naar beneden gevallen. Hij ligt met onder meer een schedelbreuk en een rugwervelfractuur in het ziekenhuis.```