AutoRai

26-6-2002

Volkswagen produceert 21.517.415e Golf

Volkswagen AG heeft een bijzonder productierecord gevierd. In de fabriek in Wolfsburg liep de 21.517.415e Golf van de band. Hiermee passeert de productie van de Golf die van de legendarische Kever, die overigens nog steeds in Mexico wordt gebouwd.

Aan de feestelijke ceremonie namen naast vertegenwoordigers van lokale en landelijke politiek ook leden van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG en het merk Volkswagen, leden van de algemene- en concern-ondernemingsraad, alsmede medewerk(st)ers van de Golf-productie deel.

De recordauto is een Golf V5 Highline in de kleur Reflexzilver metallic, met een vermogen van 125 kW (170 pk) en handgeschakelde 5-versnellingsbak. De hoogwaardige uitrusting omvat onder meer een elektronisch geregelde airconditioning en parkeerassistentie (Park Distance Control). De auto wordt afgeleverd aan een klant in Hamburg.

In zijn toespraak benadrukte Dr. Folker Weiâgerber, lid van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG, dat de Golf synoniem is met duurzaamheid, dynamiek en perfecte techniek. "Het is een optimaal voorbeeld van functionaliteit en keuzevrijheid? Een auto die met zijn individuele karakter bij iedereen past. De Golf is de maatstaf in zijn klasse en is tevens een toonaangevende exponent van innovatie op autogebied", aldus Weiâgerber. Ook voor de medewerkers van Volkswagen speelt de Golf een centrale rol. Circa 40.000 medewerkers werken wereldwijd in zes Volkswagen-fabrieken aan de productie van de Golf. De onderneming zal de 'success story' van de Golf voortzetten en er alles aan doen om de uitstekende marktpositie van dit model wereldwijd te versterken en uit te bouwen, benadrukte Weiâgerber.

Bernd Sudholt, plaatsvervangend voorzitter van de algemene- en concern-ondernemingsraad, benadrukte in zijn speech het succes van de Golf als een fantastische prestatie van de medewerkers van Volkswagen over de gehele wereld. "Ik ben er absoluut zeker van dat de 'success story' van de Golf zal worden voortgezet en dat hij ook in zijn toekomstige generaties een historische mijlpaal op autogebied zal blijven. Dit geldt des te meer omdat de algemene ondernemingsraad en de vakbond IG Metall er alles aan zullen doen, dat het merk Volkswagen en de Golf ook in de toekomst mijlpalen zullen blijven voor sociale verantwoording en gegarandeerde arbeidsplaatsen", stelde Sudholt.

De productie van de Golf bedraagt op dit moment, wereldwijd, in zes fabrieken, meer dan 3.600 eenheden per dag. Volkswagen produceert het model in de fabrieken Wolfsburg, Mosel, Brussel, Bratislava, Uitenhage/Zuid-Afrika en Curitiba/Brazilië.

Volkswagen leverde in 2001 zo'n 865.500 Golf-modellen aan klanten af. In het eerste kwartaal van 2002 waren dat er 205.600. De belangrijkste markten in Europa zijn naast Duitsland onder meer Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Buiten Europa behoren de VS, Japan en Zuid-Afrika tot de belangrijkste afzetgebieden van de Golf.