AutoRai

26-6-2002

Meer dan 51.000 euro voor smart crossblade nummer 0001

De eerste smart crossblade, met nummer 0001, is maandag 17 juni jl. op internet geveild. De opbrengst: 51.049,99.

De auto is voorzien van een echte handtekening van Robbie Williams. Het bedrag dat voor de smart is betaald komt ten goede aan Give It Sum!, de internationale lief- dadigheidsinstelling van de zanger.

Robbie Williams wil met Give It Sum! bereiken dat benadeelde mensen de kans krijgen om hun directe leefomgeving en buurt te verbeteren. De organisatie biedt in de eerste plaats steun aan lokale groepen van medewerkers, die ook daadwerkelijk de problemen van hun medemens begrijpen. Het werk van Give It Sum! concentreert zich op Noord-Staffordshire, de regio waar Williams vandaan komt. De hulp zal zich in de toekomst uitbreiden naar andere regios in Groot-Brittannië en in de rest van de wereld.

De smart crossblade is sinds begin deze maand in Europa te koop voor een nettoprijs van 21.000(in Nederland 32.942,- incl btw/bpm). In de komende jaren zullen er van de open tweezitter, die symbool staat voor het vernieuwende karakter van het merk smart, maximaal 2.000 worden geproduceerd. Om de exclusiviteit van de modellen te onderstrepen worden de autos genummerd.