Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Woensdag 26 juni 2002

Dagelijkse berichten

Zuidbroek: houtdief aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht op het terrein van een houtbedrijf aan Achter de Wal in Zuidbroek een 40-jarige man uit Muntendam aangehouden. De man was bezig in een auto met aanhangwagen een aantal houten palen te laden. Hij had daarvoor geen toestemming. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Blijham: dode bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Tweekarspelenweg in Blijham is dinsdagavond een 75-jarige man uit Winschoten om het leven gekomen. Het slachtoffer reed vanaf de Venneweg de Tweekarspelenweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Bellingwolde. Er volgde een botsing waardoor de snorfietser kwam te vallen. De man liep zwaar hoofdletsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De automobiliste liep geen verwondingen op.

Bellingwolde: gewonden bij ongeval
Een 41-jarige man uit Oudeschans en een 22-jarige vrouw zijn dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rhederweg in Bellingwolde. De man uit Oudeschans reed met zijn auto vanaf de Hoofdstraat de Rhederweg op en kwam daarbij op de linker weghelft terecht. De hem tegemoetkomende automobiliste uit Bellingwolde remde nog sterk maar kon een botsing niet meer voorkomen. Beide bestuurders raakten gewond en zijn voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De vrouw liep nekletsel op en kon na behandeling naar huis. De man moest worden opgenomen in verband met hoofd- en buikletsel. Hij bleek tevens onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de man werd in het ziekenhuis 2.3 promille alcohol gemeten. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Beide autos zijn door een berger weggesleept.

Zoutkamp: bromfietser gewond bij ongeval
Op de Julianastraat in Zoutkamp raakte dinsdagavond een 17-jarige bromfietser uit de gemeente De Marne gewond. De knaap reed achter een andere bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Zoutkamp. Die remde plotseling waardoor het slachtoffer niet meer tijdig kon stoppen. Hij botste tegen de voor hem rijdende brommer aan en vervolgens tegen een geparkeerde auto. De bromfietser liep letsel op aan een voet en moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn brommer bleek niet te zijn verzekerd. Daarvoor krijgt hij proces-verbaal.

Delfzijl: man aangehouden
De politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man was in de Waterstraat door omstanders gesignaleerd terwijl hij voorbijgangers lastig viel en zich agressief gedroeg. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, had ook geprobeerd diefstal te plegen in een elektriciteitszaak. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Bedum: vrouw (43) gewond bij beroving; politie zoekt getuigen Een 43-jarige vrouw uit Bedum is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een beroving aan de Molenweg in haar woonplaats. De vrouw wilde geld pinnen bij een bank. Terwijl ze daarmee bezig was werd ze aangesproken door twee blanke vrouwen die bij haar kwamen staan. Eén van de vrouwen eiste geld van het slachtoffer en dreigde haar neer te zullen steken als de vrouw geen geld gaf. Het slachtoffer weigerde echter en gaf één van haar belagers een klap tegen het hoofd. Daarop gingen de vrouwen er vandoor en verdwenen in een witte auto. De wagen voerde aan de achterzijde geen kentekenplaat. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis gebracht waar bleek dat ze een steekwond in de buik had opgelopen. Na behandeling kon ze naar huis. De politie is inmiddels met een buurtonderzoek begonnen en is op zoek naar mogelijke getuigen. Mensen die de poging tot beroving hebben gezien of anderszins informatie kunnen verschaffen die met het misdrijf te maken heeft, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, bureau Uithuizen, 0900 8844.

Thesinge: boete voor afval verbranden
Wegens het illegaal verbranden van afval heeft de politie dinsdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 47-jarige man, bij een boerderij aan de Bovenrijgerweg in Thesinge. De man verbrandde een grote hoeveelheid oud hooi waartussen zich tevens verschillende soorten plastic en gelakt hout bevonden. Dat veroorzaakte een hevige rookontwikkeling die tot boven de provinciale weg N360 reikte. De verdachte verklaarde niet te hebben geweten dat het verbranden van afval verboden is.

Ter Apelkanaal: gewonde bij bedrijfsongeval
Bij een aardappelverwerkend bedrijf aan de M en O weg in Ter Apelkanaal is dinsdagmorgen een 26-jarige installatiemonteur uit Appingedam gewond geraakt. De man was bezig met werkzaamheden aan een zogenaamde monsternemer, een soort boor waarmee monsters uit partijen aardappelen worden genomen. Tijdens de werkzaamheden stond de boor in de bovenste stand. Door onbekende oorzaak kwam de hydraulische boor echter naar beneden en raakte de monteur eronder bekneld. Hij kon met behulp van een kraan worden bevrijd. Nadat de man door het team van de traumaheli eerste hulp was verleend kon hij naar een ziekenhuis worden gebracht. Hij liep arm- en beenletsel op. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Resultaten Opsporing Noord
Het opsporingsprogramma Opsporing Noord heeft dinsdagavond 21 tips opgeleverd. Onder meer reageerden kijkers op de getoonde vernielingen in de gebouwen aan het Europapark. Verder kwamen er reacties op de beroving van een oudere bewoner van de Peperstraat in Groningen en de diefstal van rookartikelen uit De Letterbak in Groningen. In het laatste geval werd een video-opname van de dader getoond. De zware mishandeling van een drachtige pony in Delfzijl leverde slechts 1 tip op. Er zijn bruikbare tips bij. Mensen kunnen eventueel nog reageren op de uitzending en bellen naar het betreffende lokale politiebureau via telefoonnummer 0900-8844.

Winschoten: politie zoekt eigenaren van 92 fietsen De politie is op zoek naar de eigenaren van 92 fietsen die zijn gestald op de binnenplaats van het politiebureau in Winschoten. Daartoe houdt de politie woensdagmiddag (vanmiddag) tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkmiddag. Het gaat om fietsen die zijn aangetroffen in de schuur van een 66-jarige inwoner van Heiligerlee die dinsdag is aangehouden voor heling. De man kwam naar voren tijdens een onderzoek naar gestolen fietsen. De politie hoopt op deze wijze zoveel mogelijk aangiften te verzamelen om een duidelijk beeld te kunnen krijgen met betrekking tot de omvang en het werkgebied van deze man. Vooralsnog gaat de politie ervan uit dat de meeste fietsen in en rond zijn woonplaats zijn gestolen.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
Een 34-jarige inwoner van Groningen is dinsdagavond op de Bloemstraat in Groningen aangehouden voor het mishandelen van een 39-jarige stadsgenoot. Hij sloeg deze met een ijzeren staaf op het hoofd en de armen, waardoor hij zodanige verwondingen opliep dat behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk was. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Uit het eerste onderzoek bleek dat beiden onenigheid hadden over ijzerwaar die het slachtoffer van de verdachte zou hebben gestolen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: man aangehouden voor vernieling en diefstal tippelzone Een 37-jarige Stadjer is dinsdagavond op de Bornholmstraat aangehouden voor het vernielen van een raam van een abri en diefstal van enkele goederen van een straatprostituee op de plaatselijke tippelzone. De man die onder invloed verkeerde van alcohol en drugs gedroeg zich agressief en wilde aanvankelijk niet mee. Hij is daarom met gepast geweld onder controle gebracht en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)