Belgacom

26 juni 2002

Project van openbaar uitkoopbod, gevolgd door een verplicht uitkoopbod betreffende Infosources

Zoals reeds werd aangekondigd in een bericht van 7 juni ll. heeft Belgacom, rekening houdend met het huidig publiek aandeel en de liquiditeitszwakte ervan, vandaag een project van openbaar uitkoopbod ingediend, onmiddellijk gevolgd door een verplicht uitkoopbod in toepassing van artikelen 5-6-3 en 5-7-1 van het algemeen reglement van de Conseil des Marchés Financiers (CMF).

Op 21 juni 2002 heeft Belgacom van de twee belangrijkste minderheidsaandeelhouders van Infosources 858.768 Infosources-aandelen opgekocht voor de prijs van 0,7 euro per aandeel en hen een vastzettingsvergoeding betaald van 0,1 euro per aandeel in toepassing van de met de aandeelhouders gesloten akkoorden, waardoor zij 121.707.090 Infosources-aandelen bezit, hetzij 95,07% van het kapitaal en 95,06% van de stemrechten van de vennootschap.

Ervan uitgaand dat dit plan ontvankelijk wordt verklaard door de Conseil des Marchés Financiers, is Belgacom de verbintenis aangegaan om deze twee aandeelhouders per overgenomen aandeel een bijkomende prijs per verkocht aandeel te betalen die gelijk is aan het verschil, indien bestaand, tussen de prijs van het huidige project van openbaar uitkoopbod en de aankoopprijs van hun aandelen vermeerderd met de vastzettingsvergoeding (hetzij 0,8 euro per aandeel).

Meer bepaald bezitten deze aandeelhouders nog 615.668 Infosources-aandelen die niet vrij verhandelbaar zijn. Ze hebben zich ertoe verbonden deze over te laten aan Belgacom zodra deze aandelen vrij verhandelbaar worden. Belgacom zal deze aandelen terugkopen onder dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven (hetzij ten hoogste voor de prijs van dit project van openbaar uitkoopbod ).

De prijs die wordt voorgesteld in het kader van het project van openbaar uitkoopbod - tevens de prijs van het verplichte uitkoopbod - bedraagt 0,90 euro per aandeel van Infosources. Dit vertegenwoordigt een premie van 32,4% ten opzichte van de laatste beurskoers van Infosources.
De elementen ter beoordeling van de aangeboden prijs werden voorbereid door Morgan Stanley & Co. International Ltd en Lehman Brothers International (Europe) voor rekening van Belgacom en worden gedetailleerd in de prospectus. De elementen ter beoordeling van de voorgestelde prijs waarmee rekening werd gehouden zijn :


- de beurskoers;

- de verwijzing naar recente transacties;

- de analyse van de geactualiseerde financiële stromen;
- de analyse van multiples van transacties betreffende vergelijkbare vennootschappen;

- de analyse van multiples betreffende vergelijkbare vennootschappen.
Het kabinet RSM Salustro Reydel, vertegenwoordigd door de heer Jean-Pierre Colle, handelend in de hoedanigheid van onafhankelijk expert, erkend door de Conseil des Marchés Financiers, heeft besloten dat de voorgestelde prijs billijk is.
Deze offerte en de openbare bekendmaking van de prospectus moeten nog worden goedgekeurd door de marktautoriteiten. Onder voorbehoud van deze goedkeuring wordt gepreciseerd dat bij de uitgifte van dit openbaar uitkoopbod, de procedure van verplicht uitkoopbod voorzien door atrikel L 433-3 van de "Code monétaire et financier" zal worden toegepast. De Infosources-aandelen die niet werden voorgesteld in dit aanbod zullen automatisch worden getransfereerd naar Belgacom.