Politie Gelderland-Midden

REGIOPOLITIE GELDERLAND MIDDEN
DISTRIKT WEST VELUWE/VALLEI
UNIT MIDDEN

Behandeld door : Dirk Talsma
Onderwerp : persberichten.

Ede, 26-6-02.

Plantendief aangehouden.
De politie hoopt dat met de aanhouding van een 46 jarige man uit Almelo afgelopen nacht mogelijk een einde is gekomen aan de vele diefstallen uit voortuinen van woningen in Ede. De man werd vannacht op de Dreeslaan door de Edese Marechaussee aangehouden. Al eerder die nacht zagen leden van het militaire politiekorps de auto van de aangehouden man op diverse plaatsen in Ede kennelijk doelloos rondrijden. Toen zij op een gegeven moment zagen dat vervoermiddel vol zat met allerlei struiken en planten legden zij een mogelijk verband met in die nacht gepleegde diefstallen uit tuinen. Een controle van de bestuurder en diens auto was echter niet mogelijk omdat de auto plotseling in het niets bleek te zijn verdwenen. Enkele uren later troffen de speurende militaire politiemannen de auto weer aan op de Dreeslaan. Toen de verdachte auto tot stoppen was gebracht, wilde de bestuurder alsnog er vandoor gaan. Hij kwam echter niet ver, omdat hij in zijn haast om weg te komen vol tegen de auto van de marechaussee aanreed. In de auto van de verdachte werd o.m. tuinmeubilair en bloembakken met planten aangetroffen. Voor zover thans is na te gaan heeft de aangehouden man naar alle waarschijnlijkheid huis gehouden in tuinen in de omgeving van de Nimrodlaan. De politie nodigt bij deze dan ook gedupeerden uit aangifte te komen doen.

Aanhouding winkelinbreker.
Gisterenmorgen heeft de politie in een woning te Ede een 28 jarige man uit die plaats aangehouden, die betrokken is geweest bij een in de nacht van maandag op dinsdag gepleegde winkelinbraak op het Maandereind. De man dacht zich aan een aanhouding te onttrekken door zich in een kast te verstoppen. Een tweede dader, een 23 jarige plaatsgenoot werd al kort na de inbraak opgepakt. Deze is inmiddels in verzekering gesteld.

Brand in woning.
Gisterenmiddag brak brand uit in de keuken van een woning op de Rubensstraat. Oorzaak: vergeten een pizza uit de oven te halen. Verdere info via brandweer. Einde berichten.

TELEFOON : 0900-8844 (688244)
FAX : 0318-688286