Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 26/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Beroving mislukt

TILBURG Door hard weg te rennen kon een 23-jarige man uit Waalre voorkomen dat zijn diskman werd gestolen. Gisteravond tussen kwart voor acht en acht uur probeerde een nog onbekende man de diskman van het slachtoffer af te pakken. Dat gebeurde onder het spoorwegviaduct aan de Gasthuisring. De dader bedreigde de man met een mes te zullen steken als hij zijn diskman niet afgaf. Het slachtoffer heeft overigens geen mes gezien.

Meisjes aangehouden voor mishandeling

BERKEL-ENSCHOT Gisteravond om vijf voor halftien hebben agenten op het kermisterrein aan het Wilhelminaplantsoen een 15-jarig meisje uit Udenhout aangehouden. Zij wordt verdacht van de mishandeling van een even oud meisje uit Oisterwijk. Deze mishandeling c.q. openlijke geweldpleging pleegde het Udenhoutse meisje samen met twee andere meisjes. Een van hen, een 16-jarige plaatsgenote van de eerder aangehouden verdachte, werd vanmorgen in haar woning in Udenhout aangehouden. De identiteit van de derde verdachte is bij de politie bekend. Het slachtoffer van de mishandeling werd door haar drie belaagster zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Tijdens het doen van de aangifte klaagde het meisje over hevige pijn in de buik. De GGD heeft het meisje vervolgens voor onderzoek naar het St. Elisabethziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verwarde man opgepakt

TILBURG Rond middernacht heeft de politie aan het Stuivesantplein bemoeienis gehad met een 35-jarige Tilburger. De man, die geestelijk flink in de war is, liep in zijn pyjama op straat te schreeuwen en te tieren, klopte op ramen en deuren in de woonomgeving. Dit deed hij ook in de Kruisvaarderstraat, waar familie van de man woont. Agenten hebben de man op grond van artikel 2 van de Politiewet (hulpverlenen aan hen die deze behoeven) aangehouden en overgebracht naar het psychiatrisch ziekenhuis Jan Wier. Daar werd hij opgenomen.

Autodief aangehouden

TILBURG Vannacht om tien voor halftwee hebben agenten aan de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Surveillerende agenten treffen vannacht terhoogte van een tankstation aan deze weg een auto aan en als zij polshoogte gaan nemen wat deze auto daar deed zien de agenten een aantal jongens wegrennen. Bij de auto treffen de agenten verder ook nog een televisie aan. Bij de auto treffen de agenten de 15-jarige Tilburgse jongen aan, die de agenten vertelt dat hij de auto zonder toestemming van zijn moeder heeft meegenomen. De jongen werd aangehouden en de politie stelt een nader onderzoek in.

Eigenaar shoarmazaak beledigt agente

TILBURG Vannacht rond vijf over twee hebben agenten aan het Verdiplein de 35- jarige eigenaar van een shoarmazaak aangehouden. Even na twee uur reden agenten langs deze zaak en zagen dat er nog negen klanten binnen waren, terwijl de zaak om twee uur al gesloten had moeten zijn. De agenten hebben hierop de klanten uit de zaak verwijderd en een vrouwelijke agenten werd door de man beledigd, waarop hij werd aangehouden. De man kreeg ook een bekeuring voor overtreding van de winkelsluitingstijdenwet.

Jongens stelen brandblusser

TILBURG - Vannacht om vijf voor half vijf hebben agenten aan de Korvelseweg twee jongens aangehouden. Dat zijn een 16-jarige jongen uit Oisterwijk en een 17-jarige jongen uit Tilburg. Surveillerende agenten zagen het duo met een grote brandblusser sjouwen en op de vraag hoe zij daaraan kwamen vertelden zij de agenten dat ze de brandblusser kort daarvoor hadden weggehaald in de parkeergarage aan het Louis Bouwmeesterplein. Hierop werd het tweetal aangehouden.

Tilburger bedreigt chef met mes

TILBURG Vanmorgen om halfzeven hebben agenten aan de Gesworenhoekseweg een 20-jarige Tilburger aangehouden. Die bedreigde op het werk zijn 38-jariuge chef met een mes nadat hij door deze laatste werd aangesproken over het feit dat hij voor de zoveelste keer te laat op het werk verscheen. Hierop pakte de Tilburger een mes en stak hiermee in de richting van zijn chef. Deze liep overigens geen letsel op.

Tilburger aangehouden voor brandstichting

TILBURG Vanmorgen om kwart voor zeven hebben agenten in de tuin van een woning aan de Sevenhoeksestraat een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden. Deze was bezig om in de tuin van een 32-jarige bewoonster van de Sevenhoeksestraat een plastic tuinset in brand te steken.