Ten Hagen & Stam


Datum 26-jun-2002

Titel Trends in IT 2002

Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event boek

In 2002 is beveiliging een nummer 1 issue, zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het IT Trends Institute van KPMG Consulting. Na de aanslagen van 11 september vorig jaar zijn we ons meer dan ooit bewust van onze kwetsbaarheid, ook in onze computer- en communicatiesystemen. Ruim 66% van de organisaties gaat meer investeren in beveiliging. De primeur presentatie van de resultaten van het IT-trendsonderzoek 2002 vond plaats tijdens het Informatie Congres 2002 op 30 mei in het Hilton in Rotterdam.

Na de millenniumproblemen en de invoering van de euro kunnen nieuwe technologieën als e-procurement, CRM, e-marketplaces en e-commerce eindelijk doorbreken, zo was de verwachting. Het jaarlijks onderzoek van het IT Trends Institute laat echter zien dat de hype rond de IT van de frontoffice nu wel achter de rug is. Uit de eerste implementaties is geleerd dat de nieuwe technologieën niet persé gouden bergen opleveren en dat ze bovendien complex zijn voor wat betreft de implementatie. De effecten op de organisatie, de processen en de mensen zijn veelal groot en moeten zeer goed worden doordacht en voorbereid.

Indirect laten de investeringen in beveiliging en continuïteit zien dat deze technologieën in de cash cow-fase terecht zijn gekomen. Bij experimentele toepassingen zijn beveiliging en continuïteit vaak nog niet goed geregeld, maar zodra er productie mee gedraaid moeten worden in een bedrijfskritische omgeving wordt dit veelal een hot issue. Denk hierbij aan internet-banking, websites voor materiaal-inkoop, etcetera. Internet-beveiliging is bedrijfskritisch geworden en internet zelf is anno 2002 voor veel bedrijven een redelijk volwassen extra kanaal. Beveiliging wordt een van de speerpunten van het komende jaar voor wat betreft de economische opleving in ICT, aldus Barry Derksen van het IT Trends Institute van KPMG Consulting.

Het boek
Ieder jaar worden de resultaten van het IT trendsonderzoek in boekvorm gepubliceerd. Deze bestseller is in de afgelopen acht jaar uitgegroeid tot een handvat voor managers die worstelen met de vragen wat, wanneer en hoe? als het gaat om de niet-aflatende stroom van nieuwe concepten en technologieën. Het geeft perspectief dankzij meerjarig onderzoek en is ontnuchterend om het kaf van het koren te kunnen onderscheiden.

Noot aan de redactie:

Titel: Trends in IT 2002
Uitgever: Uitgeverij ten Hagen & Stam bv
ISBN: 9044004948
Prijs: 29,50 (exclusief BTW)

U kunt een gratis recensie exemplaar aanvragen bij uitgeverij ten Hagen & Stam bv, Revlie Schuit, Postbus 31, 2370 AA Roelofarendsveen, telefoon: (071) 3323902, e-mail: tenhagenstam@artifexsupport.com. Een digitale versie van dit persbericht is op de website van ten Hagen & Stam verkrijgbaar. U kunt zich daar tevens abonneren op de e-mail service. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stefan Koopmans,
telefoon: (070) 3045792, e-mail: s.koopmans@wkths.nl.
Product / Event s.koopmans@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com