Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuwe kraanwagen

Foto: Hans Reijn

26-6-2002. Het Team Transport van de Politie Amsterdam-Amstelland heeft onlangs een nieuwe kraanwagen aangeschaft. De jongste aanwinst, een Volvo FL612, vervangt een van de zes politiekraanwagens van het korps. De wagens worden ingezet ter ondersteuning van politiemensen bij het bergen, transporteren en veiligstellen van diverse soorten voertuigen.Ze worden 24 uur per dag ingezet in de regio en soms ook daar buiten.

Klik hier voor meer info en een grote foto.

---

Vuurwerkafsteker aangehouden
26-6-2002. Vannacht hield de politie een 33-jarige man aan die in de omgeving van het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein een aantal vuurpijlen had afgestoken. Niemand raakte gewond en de projectielen richtten geen schade aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Bij hem werd een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen.


---

Autokraker betrapt
26-6-2002. Vannacht werd een 30-jarige Amsterdammer op heterdaad betrapt toen hij in de Descartesstraat een auto openbrak. De eigenaar van het voertuig ontdekte de inbraak en trof de verdachte in zijn bolide aan . Hij greep de man en droeg hem over aan de politie. De verdachte is ingesloten.


---

Hennepplantage ontmanteld
26-6-2002. Gisteravond trof de politie in een woning aan de Kramatweg een hennepplantage aan. Agenten stelden een onderzoek in na klachten over wateroverlast. Zij ontdekten toen de binnentuin van de thuisteler. De 170 aangetroffen hennepplanten werden in beslag genomen en op last van de officier van justitie vernietigd. De bewoner werd niet aangetroffen. Naar hem wordt nog gezocht.
Agent buiten functie gesteld
26-6-2002. Hoofdcommissaris J. Kuiper heeft vandaag een politieman buiten functie gesteld. Het gaat om een 46-jarige agent van het vierde politiedistrict, Amsterdam-Oost. De man is aangehouden op verdenking van een misdrijf in de privé-sfeer.


---

Verkeerscontrole Wibautstraat
26-6-2002. De politie hield in de nacht van dinsdag op woensdag een verkeerscontrole op de Wibautstraat. In totaal werden 200 bestuurders gecontroleerd, van wie er 50 een blaastest hebben moeten ondergaan. Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Verder werden 39 bestuurders bekeurd voor onder andere het niet dragen van een autogordel, onverzekerd rijden, het niet kunnen tonen van een kenteken- en rijbewijs en het rijden door rood licht. Ramkraak op Wisseloord
26-6-2002. Vannacht werd een ramkraak gepleegd op een geldinstelling aan Wisseloord. De daders zijn er zonder buit vandoor gegaan. De ter plaatse gekomen politieagenten zagen voor een geldautomaat een graafmachine staan, waarvan de motor nog draaide. De gevel van het perceel was beschadigd. Er zat een gat in van ongeveer 3 bij 3 meter, vermoedelijk veroorzaakt door de graafmachine. De daders waren inmiddels gevlogen. Voor zover bekend hebben de verdachte(n) niets weg kunnen nemen.

---

Slag om Waterloo
25-6-2002. Sinds 1 juni is de politie van het wijkteam IJ-tunnel een waar offensief begonnen tegen de overlast en toenemende criminaliteit in de omgeving van het Waterlooplein, het Weesperplein en de Nieuwe Amstelstraat. Daarbij wordt met behulp van diverse externe partners opgetreden tegen allerlei vormen van overlast en straatcriminaliteit. Bij deze actie zijn al 950 mensen op de bon geslingerd en diverse overlast veroorzakers aangehouden.

Klachten van ondernemers en buurtbewoners waren aanleiding voor deze aanpak.

Het project bestaat uit twee delen en loopt van 1 juni 2002 tot 1 juni 2003.

Meer lezen...