Gemeente Utrecht

Reconstructie Einsteindreef

Vanaf begin oktober 2002 tot eind 2003 wordt in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht gewerkt aan de reconstructie van de Einsteindreef in Overvecht
. In verband met regulier onderhoud van de verharding en ter verbetering van de verkeersveiligheid, worden de rijbanen tussen het Henri Dunantplein en de Marnixbrug versmald. Daarnaast worden alle geconstateerde knelpunten op de kruispunten die te maken hebben met de veiligheid en doorstroming van het verkeer, verbeterd. Ook worden de fietspaden die nu nog betegeld zijn, rood geasfalteerd.

De werkzaamheden

De werkzaamheden zullen in drie fasen worden uitgevoerd. Eerst wordt gewerkt aan de zuidzijde van de Einsteindreef (aan de zijde van het winkelcentrum), in het gedeelte tussen de Carnegiedreef en het Henri Dunantplein. In de tweede fase wordt de hele noordzijde aangepakt, vanaf het Henri Dunantplein tot de Marnixbrug. Vervolgens wordt in de derde fase weer gewerkt aan de zuidzijde van de Einsteindreef. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Seinedreef en de Marnixbrug en de aansluiting op het Henri Dunantplein.

Voor een betere doorstroming en veiligheid op de kruisingen worden de wegconstructie en de verkeerslichten aangepast. Hiervoor moeten zeventien van de 119 bomen op de Einsteindreef worden geveld. Na afloop van de werkzaamheden zullen weer nieuwe bomen worden geplant.

Gelijktijdig met de bovengenoemde werkzaamheden wordt ook de bushalte op de Zamenhofdreef gereconstrueerd. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, worden deze werkzaamheden afgestemd op die aan de Einsteindreef.

Bereikbaarheid

Het verkeer kan hinder ondervinden van de werkzaamheden. In elke fase wordt de straathelft waar gewerkt wordt, afgesloten. Het verkeer wordt dan over de andere weghelft geleid. In het geval van een calamiteit wordt het doorgaande verkeer via een andere route omgeleid. De omleidingroutes worden met bebording aangegeven. De parkeerplaatsen bij de flatgebouwen blijven bereikbaar. De bushalte op de Einsteindreef ter hoogte van de Brailledreef zal - evenals de haltes aan de Zamenhofdreef en andere - in overleg met het GVU worden verplaatst. De nieuwe locatie zal bij de huidige halte worden aangegeven. De gemeente stelt alles in het werk om mogelijke overlast zoveel mogelijk te beperken.