Gemeente Nuth


Standpunt Verbreding A76 bekend

In een brief aan de tweede Kamer heeft Minister Netelenbos haar standpunt over de verbreding van de A76, tussen Urmond en Ten Esschen, duidelijk gemaakt; zij heeft gekozen voor het Meest Milieuvriendelijk Alternatief (MMA). De besluitvorming heeft een jaar langer geduurd dan gepland, maar het dit standpunt betekent dat er nu een nieuwe fase is aangebroken. Rijkswaterstaat gaat het Meest Milieuvriendelijk Alternatief verder uitwerken in een gedetailleerd ontwerp: het Ontwerp-tracébesluit (OTB). Op het OTB is weer inspraak mogelijk. De uiteindelijke uitvoering van de werkzaamheden zal pas na 2010 gebeuren.

Meer informatie
Alle inspraakreacties op de Trajectnota/MER en de antwoorden hierop zijn gebundeld in een Reactienota. Alle insprekers ontvangen deze Reactienota thuis.

Meer informatie over de A76, het Meest Milieuvriendelijke Alternatief en de verdere procedure staat in de zojuist verschenen nieuwsbrief A76 kijker. Abonnees en insprekers krijgen deze automatisch toegestuurd. Belangstellenden kunnen zich hierop abonneren door te bellen met het secretariaat van projectbureau A76, tel 043-3294905 of door een bericht met adresgegevens te e-mailen naar info-A76@dlb.rws.minvenw.nl

De Reactienota en A76 kijker kunnen worden ingezien op de gemeentehuizen van Beek, Heerlen, Nuth, Schinnen, Sittard-Geleen, Stein en Voerendaal.