Gemeente Nuth


Euregionale servicekaart Eurecard

Grenzen mogen niet begrenzen.
Met als doel meer mobiliteit en acceptatie van mensen met een beperking is de Eurecard ontwikkeld. Dit is een servicekaart die korting biedt voor toeristische, culturele en sportieve activiteiten. Iedereen die een voorziening gekregen heeft via de Wet Voorzieningen Gehandicapten, de Regeling Hulpmiddelen van het ziekenfonds of AWBZ kan de Eurecard verkrijgen. De Eurecard is geldig binnen de Euregio Maas-Rijn: Aken, Nederlands en Belgisch Limburg, de Duitstalige gemeenschap van België en de regios Bitburg-Pru"m en Daun.

De Eurecard bezitter kan gratis of tegen een gereduceerd tarief:
* lid worden van verenigingen;

* deelnemen aan beurzen, sportevenementen, amusement en voordrachten;

* musea en tentoonstellingen bezoeken;

* zwembaden bezoeken.

U kunt de kaart aanvragen bij:

Provinciaal Bureau Toegankelijkheid Limburg
Zandbergseweg 111
6432 CC Hoensbroek
Tel.: 045-5237660

Er komt op korte termijn een overzicht van alle aanbieders die korting bieden of op een andere wijze tegemoet komen aan houders van de Eurecard. Voor een informatiefolder inclusief aanvraagformulier kunt u terecht bij de huisartsen, de thuiszorg, de verzorgingstehuizen, de bibliotheken, de postkantoren en het gemeentehuis.

Voor nadere informatie over de Eurecard kunt u contact opnemen met:

Provinciaal Bureau Toegankelijkheid Limburg
Tel.: 045-5237660.

Gehandicaptenplatform Nuth
Tel.: 045-5245054 of 045-5241334 of 045-5243548 of 045-5243416.

Deze kaart kwam tot stand door een grensoverschrijdend initiatief van de Provincie Limburg, Noord-Rijn-Westfalen, Rijnland-Palts, de Duitstalige gemeenschap in België en het Waalse en Vlaamse Gewest.