Drempels weg


Drempels Weg introduceert Bewijs van Toegankelijkheid voor websites

Toegankelijk internet voor gehandicapten vraagt blijvende aandacht

25-06-2002
Drempels Weg introduceert met ingang van vandaag een Bewijs van Toegankelijkheid voor websites die goed toegankelijk zijn voor mensen met een handicap. Daarmee komt Drempels Weg tegemoet aan de groeiende vraag naar informatie over en begeleiding bij het bouwen van een voor iedereen toegankelijk internet. Het bewijs wordt alleen verleend aan websites die voldoen aan de internationale W3C-criteria voor toegankelijk internet.

Drempels Weg, de campagne om het internet beter toegankelijk te maken voor mensen met een handicap, heeft in haar eerste jaar 125 bedrijven, overheden en organisaties bereid gevonden hun websites toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Een goed toegankelijke site vergt echter voortdurend onderhoud. Internet is een dynamisch medium en bij elke aanpassing dient de toegankelijkheid voor mensen met een handicap betrokken te worden.

Omdat veel organisaties zich afvragen of zij hun site blijvend toegankelijk hebben gemaakt, biedt Drempels Weg met ingang van heden een periodieke en onafhankelijke toetsing. Websites die blijvend voldoen aan de internationale W3C-criteria voor toegankelijk internet, komen in aanmerking voor het nieuwe Drempels Weg-Bewijs van Toegankelijkheid.

De technische inspectie wordt in opdracht van Drempels Weg verzorgd door stichting Accessibility, lid van het W3C-consortium voor toegankelijk internet. Accessibility geeft informatie over het toegankelijk maken van een website en biedt een speciale helpdesk voor organisaties die hun websites toegankelijk willen maken. De toetsing door Accessibility is bedoeld als service aan de 125 organisaties die al hun commitment aan Drempels Weg hebben getoond, maar ook aan aanbieders van websites die hun site nog toegankelijk moeten maken.

Scores via www.drempelsweg.nl/toetsing
Overheden, instellingen en bedrijven kunnen zich aanmelden voor de Drempels Weg-toetsing via de site: www.drempelsweg.nl/toetsing. Hier kunnen organisaties aangeven welke webpaginas zij wanneer willen laten toetsen. Deelnemende organisaties ontvangen een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee zij toegang krijgen tot de scores voor hun websites. Daarnaast ontvangen zij geregeld praktische informatie over toegankelijk internet en de laatste ontwikkelingen in de nationale en Europese regelgeving rondom toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Zo worden deelnemende organisaties in staat gesteld veel praktische vragen over het bouwen van een toegankelijke site zelf op te lossen.