Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.30 u) Woensdag, 26 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verdovende middelen
De politie die afgelopen dinsdagavond op de Heerenweg in Heerlen een drugsdeal vermoedde tussen de inzittenden van twee autos, greep dan ook in en hield de betrokkenen aan. Een 21-jarige aangehouden vrouw uit Troisdorf (D) had een paar gram heroine en cocaine bij zich die de politie in beslag nam. De politie maakte proces-verbaal tegen haar op en in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie kreeg de verdachte een boete opgelegd van Euro 390,- (voor het geval de boete niet wordt betaald kreeg de verdachte daarnaast een dagvaarding uitgereikt om snel voor de rechter te verschijnen). De twee aangehouden inzittenden van de andere auto, een 28-jarige man uit Rotterdam en een 17-jarige jongeman zonder vaste woon/verblijfplaats werden op verdenking van handel in verdovende middelen overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Die bleken bij nader onderzoek in hun auto ruim 170 gram heroine en cocaine bij zich te hebben. De verdovende middelen werden samen met het geld dat de verdachten bij zich hadden (Euro 745,-) alsmede de auto waarin zij zaten, in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; aangehouden
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks middernacht kreeg de politie een melding dat een tweetal onbekenden een bouwterrein aan het Koutenveld in Brunssum waren opgelopen, vermoedelijk / kennelijk met de bedoeling er diefstallen te plegen. De politie zette het bouwterrein meteen af en ging op onderzoek uit waarbij ook een politie-surveillancehond (Taco) werd ingezet. De politie traceerde op het terrein een tweetal mannen die, vermoedelijk omdat zij zich betrapt wisten, het op een lopen zetten en trachtten te ontkomen. Ondanks herhaalde sommaties om te blijven staan voldeden zij daar niet aan. De politiehond Taco zette vervolgens de achtervolging in waarop een verdachte, vermoedelijk omdat hij in de gaten kreeg dat de politiehond hem achterhaalde, op een gegeven moment stokstijf bleef staan. Daarop kon de politie deze verdachte aanhouden. De andere verdachte wist de politie in het struikgewas waar hij zich trachtte te verbergen, aan te houden. Beide verdachten, twee mannen (47 / 55 jr) uit Kerkrade werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; softdrugs
De politie die vermoedens had dat vanuit een pand aan de Europaweg-Noord in Landgraaf werd gehandeld in softdrugs, ging afgelopen dinsdagavond dan ook controleren. Daarbij vond de politie ruim 100 gram hashish / wiet. Daarnaast vond de politie in de autos van twee in het pand aangetroffen mannen (22/24) uit Hoensbroek nog eens ruim 145 gram wiet. De softdrugs werden samen met aangetroffen geld (totaal ruim 1.200,- Euro) in beslag genomen. In hetzelfde pand werden bij een controle eind mei jl. ook al softdrugs en geld in beslaggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Vaals/Lemiers; boetes
De politie heeft afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht twee automobilisten, een 44-jarige man uit Brunssum en een 31-jarige man uit de gemeente Vaals bekeurd met ieder een boete van 190,- Euro. Bij controle vannacht van de beide automobilisten, respectievelijk op de Bosstraat in Vaals en op de Rijksweg in Lemiers bleken beide onder invloed hun auto te besturen. Na ademanalyse bleek de Brunssumse automobilist tussen de 0,5 en 0,6 promille alcohol in zijn bloed te hebben en de ander tussen de 0,7 en 0,8 promille. Uiteraard kregen zij ook een rijverbod opgelegd.