Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Baan: CNV akkoord met sociaal plan

De CNV-leden hebben op 25 juni j.l. ingestemd met het voorliggende sociaal plan. Dit plan is gekoppeld aan de adviesaanvraag die de directie van Baan heeft neergelegd bij de Centrale Ondernemingsraad (COR). Inmiddels heeft de COR hierop positief gereageerd.

Ik heb begrepen dat de directie van Baan de medewerkers op 24 juni heeft geïnformeerd, maar dat er nauwelijks ruimte was voor het stellen van vragen. Deze gelegenheid wordt op vrijdag 28 juni wel geboden. Maak daar gebruik van!

De CNV Dienstenbond heeft zich inmiddels sterk gemaakt (en zal dat blijven doen) voor de volgende punten:

* Er moet meer en open gecommuniceerd worden binnen Baan tussen directie en medewerkers.


* Er zijn teveel managers binnen Baan. Het zou goed zijn om daar stevig het mes in te zetten.


* Wat gaat er in de toekomst met R en D gebeuren in relatie tot verschuiving van werk naar India.


* De Baan-cultuur moet worden aangepakt. Het zou goed zijn om elkaar minder "baantjes toe te schuiven", maar expliciet te kiezen voor kwalititatief goede medewerkers. Die zijn er zeker, maar zij moeten wel een kans krijgen.

Graag verneem ik van u of u opmerkingen/suggesties heeft, zodat ik daarover met de betrokkenen kan gaan communiceren. Veel medewerkers hebben zich aangemeld als lid bij de CNV Dienstenbond. Dat is prima. Indien u een individueel probleem heeft of binnenkort krijgt, kunt u contact met mij opnemen. Ik kan u door verwijzen naar een extern advocaat. Zo kunt u direct geholpen worden en krijgt u bijna 30% korting op het uurtarief van een advocaat.

Tot slot

Er breekt een spannende periode aan. Deze week hoort u of u mag blijven of dat u op zoek zult moeten naar ander werk. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Ik wens u veel sterkte toe!

Contact opnemen met uw bestuurder Wim Burggraaf? Email: w.burggraaf@cnvdibo.nl, telefoon: (055) 577 26 40.

Apeldoorn, 25 juni 2002.