Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Aangepast eindbod leidt tot nieuwe CAO FloraHolland

Naar aanleiding van onze ledenvergaderingen in Eelde, Naaldwijk en Rijnsburg waar het eindbod en het harmonisatievoorstel van de werkgever is besproken hebben wij vrijdag 21 juni jongstleden spoedoverleg gehad met de werkgever.

Uiteindelijk is het eindbod aangepast op de loonparagraaf (de 0,25% eenmalig is omgezet in 0,3% structureel) en is de afschaffing van de ziekteregeling Import in Rijnsburg ingetrokken: wel zal de regeling voor de CAO van 2003 opnieuw op de agenda worden gezet.

Met de intrekking van dit voorstel aanvaardt de meerderheid van de leden van de CNV Dienstenbond het eindbod en kan de CAO getekend worden.

De belangrijkste punten op een rij:

Ten aanzien van het loon geldt:

* Voor de medewerkers van de vestigingen Rijnsburg en Eelde een verhoging van 2,5%.


* Voor de vestiging Rijnsburg is dat met ingang van periode 4 (ingangsdatum 25 maart 2002).


* Voor vestiging Eelde met ingang van 1 april 2002, onder inhouding van de afgesproken ATV-korting.


* In augustus 2002 ontvangen de medewerkers een verhoging van 0,3 procent.


* Voor de vestiging Rijnsburg is dat met ingang van periode 9 (ingangsdatum 12 augustus 2002) en voor de andere vestigingen met ingang van 1 augustus 2002.

Per 31 december 2002 wordt de APC toegepast op de loonschalen met referteperiode oktober/ oktober.


* Voor de vestiging Rijnsburg is voor de groep van 36 medewerkers van voor 1995 ten aanzien van doorbetaling overwerk bij ziekte afgesproken dat de CNV Dienstenbond de problematiek van de importafdeling in Rijnsburg onderzoekt en in overleg met FloraHolland zoekt naar een oplossing voor het overwerk, dienstrooster en flexgroep. In de volgende CAO worden deze zaken vastgelegd.

In het harmonisatievoorstel dat u eerder door ons is toegestuurd vinden twee kleine aanpassingen plaats:


* Part-timers in de distributie te Naaldwijk/Bleiswijk die 8 weken aaneengesloten ziek zijn zullen vanaf de 8e week geen minuren meer opbouwen als het ziekteverzuim voortduurt. Voorts krijgen de part-time kantoormedewerkers in Rijnsburg naar rato compensatiedagen bijgeschreven volgens de tabel op pagina 3 van het harmonisatievoorstel.

Voor vagen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Bernard-Jan de Groot. Telefoon: (010) 265 11 11, email: rotterdam@cnvdibo.nl

Rotterdam, 25 juni 2002.