Amsterdam RAI

Aquatech 2002
26 jun 2002

Nieuwe invulling paviljoens op waterevenement

Aquatech amsterdam 2002 voor 90% gevuld

Van 1 tot en met 4 oktober 2002 zal Aquatech Amsterdam, hét internationale vakevenement voor watertechnologie en watermanagement, voor de 19e keer haar deuren openen. Vier dagen lang vormt Amsterdam RAI dan het centrum voor waterprofessionals uit Nederland en de rest van de wereld. Met nog vier maanden te gaan is de beurs voor ruim 90% volgeboekt.

De 19e Aquatech biedt een complete afspiegeling van de watermarkt. Met deelnemers uit 33 verschillende landen en een groot aantal Nederlandse inschrijvingen belooft het evenement opnieuw een succes te worden. Ook dit jaar zullen de producten en diensten worden gepre-senteerd in verschillende clusters, gebaseerd op de volgende themas: drinkwaterbehande-ling, behandeling industrieel water, afvalwaterbehandeling, riolering, transport, distributie en opslag, meet- en regeltechniek en procesautomatisering, onderzoek en advies, utilities.

Aquatech Amsterdam 2002 biedt voor zowel de internationale als de Nederlandse markt een sterk programma. Nieuw is het Nederlandse paviljoen georganiseerd door KIWA en het Netherlands Water Partnership (NWP). Onder de naam Aqua Arena presenteert de Nederlandse waterindustrie zich hier. Behalve de Aqua Arena van Kiwa en NWP staan maar liefst zeven andere paviljoens gepland. De Water Quality Association presenteert zich met voornamelijk Amerikaanse bedrijven. Er is een Spaans en een Brits Paviljoen, de Federatie Het Instrument heeft een paviljoen voor haar leden en de Stichting RIONED geeft in het Rioleringspaviljoen acte de presence. Daarnaast zijn er een drietal beursgerelateerde paviljoens, te weten een Media paviljoen, een International Aquatech Innovation Award paviljoen en een paviljoen voor het wereldkampioenschap fitterij wedstrijden.

Innovation Award en WK Fitterijwedstrijden
Tijdens Aquatech Amsterdam wordt voor de derde maal de International Aquatech Innovation Award uitgereikt aan de exposant met het meest innovatieve project of de meest innovatieve dienst. In 2000 werd de prijs uitgereikt aan ITT Flygt met de N-Waaier.
Voor de vijfde keer zullen tijdens Aquatech Amsterdam de fitterijwedstrijden worden georganiseerd. Nieuw op Aquatech en voor het eerst in Nederland is dat ook het Wereldkampioenschap op de beurs zal worden gehouden.
Congressen op Aquatech
Voor veel organisaties vormt Aquatech een geschikte achtergrond voor congressen en seminars. De beurs heeft dan ook een stevig congresprogramma voor vrijwel alle beroepsgroepen. Zowel op nationaal als op internationaal vlak komen verschillende items aan bod:

De International Water Association (IWA) en de Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer (NVA) organiseren twee congressen: 6th International Conference of Diffuse Pollution en From Nutrient Removal to Recovery. Ook organiseert KIWA in samenwerking met het VROM (Netherlands Ministry of Housing, Spatial Planning and the Environment) het symposium The European Acceptance Scheme for Construction Products in contact with Drinking Water. Tijdens Aquatech zal ook de International Ozone Association (IOA) een congres organiseren. Het onderwerp zal zijn Application of Ozone, Ultraviolet Light and Advanced Light and Advanced Oxidation Processes in Water Sanitation.

Het EWA organiseert een congres met een focus op watergerelateerde EU regelgeving onder de titel River Basin Management Plans - Practical Aspects and Economic Questions. De Water Quality Association (WQA) organiseert het zogenaamde Education Seminar. Ultrapure Water Europe heeft een gelijknamig congres over industrieel waterbehandelen. Stichting Wateropleidingen geeft op de beurs herscholingscursussen met de volgende onderwerpen: Legionella: Alternatieve beheersmaatregelen, werken ze in de praktijk?, Actuele ontwerprichtlijnen in de drinkwaterdistributie, Verwerking van zuiveringsslib en Afvalwater zuiveren met membranen (membraanbioreactoren). De Stichting Rioned organiseert korte sessies waar zowel de presentatie van noviteiten als discussies aan bod zullen komen. Door STOWA en CIW (Commissie Integraal Waterbeheer) tenslotte zullen er verscheidene seminars worden georganiseerd waaronder Programma water-nood. Dit is een programma waarbij oppervlaktewater via grondwater wordt geregeld en staat in het verlengde van het programma Waterbeheer 21e eeuw. www.aquatechtrade.com
De nieuwe website aquatechtrade.com die watermanagement -en watertechnologie-professionals inmiddels zon drie maanden van bedrijfs-, product- en branche-informatie voorziet, blijkt een succes. Het doel van de site, het zakelijke leven in de waterindustrie te vergemakkelijken door het bevorderen van internationale handelscontacten, blijkt goed te werken. Inmiddels toont de site bedrijfspresentaties van ruim 500 bedrijven en is informatie te vinden van meer dan 150 producten en 365 merknamen. Deelnemers aan Aquatech 2002 hebben automatisch een eigen bedrijfspresentatie op deze website, waarmee zij hun bedrijf ook via internet kunnen presenteren. Een bezoek aan www.aquatechtrade.com is de moeite waard bij het voorbereiden van een bezoek aan Aquatech Amsterdam 2002.

Aquatech Business Media
Aquatech 2002 is een productie van Amsterdam RAI, onder de noemer van Aquatech Business Media, en presenteert een scala van vakbeurzen en andere media voor professionals in de watertechnologie en watermanagement. Andere evenementen die door Aquatech Business Media worden geïnitieerd zijn:
27-29 augustus 2002 Aquatech - Fitma Brazil 2002, Centro de Exposições, São Paulo, Brazil
28 augustus-3 september WaterDome, WaterDome Johannesburg, Zuid-Afrika 12-14 februari 2003 - Aquatech Central & Eastern Europe 2003, EXPO XXI Warsaw International Expo Centre, Warsaw, Poland
18-22 maart 2003 - World Water Fair 2003, International Exhibition Center, Osaka, Japan
2-4 oktober 2003 - Aquatech Asia 2003, Bangkok International Trade & Exhibition Centre, Bangkok, Thailand
11-13 november 2003 - IWEX 2003 NEC, Birmingham, United Kingdom

Organisatie, tijden
Aquatech Amsterdam 2002 richt zich zowel op beleidsmakers uit de gehele waterketen als technisch georiënteerde vakmensen. De vakbeurs is van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op vrijdag 4 oktober sluit de beurs een uur eerder. Aquatech 2002 is een productie van Amsterdam RAI, onder de noemer van Aquatech Business Media. De organisatie van Aquatech Amsterdam 2002 ziet zich gesteund door de belangrijkste nationale en internationale brancheorganisaties waaronder; Aqua Nederland, IOA (International Ozone Association), IWA (International Water Association), NVA (Nederlandse Vereniging voor Waterbeheer), NWP (Netherlands Water Partner-ship), ONRI (Orde van Nederlandse Raadgevende Ingenieurs), Stichting Rioned, VEWIN (Vereniging van Exploitanten Waterleidingbedrijven in Nederland), VLM (Vereniging van Waterleidingbelangen in Nederland), WQA (Water Quality Association).

Informatie over deelname is te vinden via www.aquatechtrade.com, of via het projectteam van Aquatech Business Media: aquatech@rai.nl.

Amsterdam, juni 2002

Noot voor de redactie /