Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 25 juni 2002

Op dinsdag 25 juni 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel onder andere de volgende besluiten genomen:

Jaarrekening 2001 DCMR
Het college heeft kennisgenomen van de jaarrekening 2001 van de DCMR en heeft besloten het gevraagde bedrag van 50.000 euro, voor de extra inzet van 675 uur voor de uitvoering van milieutaken op adequaat niveau, te betrekken bij de afwegingen bij de Voorjaarsnota 2002.

Voorstel tot het achterwege laten van het vaststellen van het Plan van Scholen 2003-2006
De Stichting Protestant Christelijk Primair Onderwijs Capelle aan den IJssel heeft een verzoek ingediend om een zelfstandige P.C. Basisschool te mogen stichten in Fascinatio. Het verzoek voldoet echter niet aan de wettelijke eisen. Het college heeft daarom besloten de gemeenteraad voor te stellen om het vaststellen van het Plan van Scholen 2003-2006 achterwege te laten.

Jaarrekening 2001 en ontwerpbegroting RHRR
Het college neemt kennis van de jaarrekening 2001 van de RHRR. Het College besluit dat de begroting 2003 van de Regionale Hulverleningsdienst Rotterdam-Rijnmond niet op Capelse instemming kan rekenen ten aanzien van de verhoging van de bijdrage voor de GHOR-component, aangezien het college van mening is dat deze kosten beter in de hand gehouden dienen te worden en dat er onderzoek gedaan moet worden naar de mogelijkheid om deze werkzaamheden onder te brengen bij de GGD-organisatie.
Neemt kennis van de verhoging van de bijdrage ten gevolge van de weglekeffecten, de trendmatige verhoging en het programmabureau veiligheidsregio op basis van de beantwoording van de vragen zoals deze verwoord zijn in het verslag van de ambtelijke informatiebijeenkomst over de begroting 2003 van 6 juni 2002. Tot slot verzoekt het college het presidium de jaarrekening 2001 en de ontwerp-begroting 2003 van de RHRR te agenderen voor de commissie bestuurszaken van 1 juli en de gemeenteraad van 8 juli.

Ondernemingsplan en verzelfstandiging Muziekschool Het college heeft kennisgenomen van het ondernemingsplan van de te verzelfstandigen muziekschool. Dit plan zal worden voorgelegd aan de ondernemingsraad. Op korte termijn zal de portefeuillehouder een gesprek hebben met het bestuur van de Muziekschool over de afronding van de verzelfstandiging.