Gemeente Smallingerland

Wijk- en dorpsbeheer jaarrapportage (26-06-2002)

WIJK- EN DORPSBEHEER JAARRAPPORTAGE
Wijk- en dorpsbeheer staat voor u klaar om het milieu in wijk en dorp schoon te houden. Het streven is om kleine klachten binnen 48 uur op te lossen. In de jaarrapportage 2001 staat vermeldt dat dit streven in de praktijk goed lukt. Was de score in 2000 nog 87% in 2001 zit men al op 94%! Een mooie score.
Met welke klachten werd wijk- en dorpsbeheer benaderd? Het jaarverslag presenteert een top 5 met op de eerste plaats bestrating. Hierdoor werd netheid naar de tweede plaats verdrongen. Dit komt gelukkig niet door een toename van klachten, het aantal klachten over bestrating bleef gelijk terwijl die over netheid opvallend daalde! Waarschijnlijk werd dit veroorzaakt door een grotere inzet van het wijkbeheer en het preventief optreden. Klachten over groen staan ook dit jaar weer op de derde plaats: overhangend groen, snoeien van bomen, onderhoud, bermbeheer en overlast door vallende bladeren en bomen. Maar ook hier nam het totaal aantal klachten af. In overleg met cluster groenvoorzieningen werden de meeste klachten opgelost. In extreme gevallen werd een structurele oplossing gezocht zoals het aanpassen van de beplanting.
Het algemene beeld is dus dat de klachten afnemen en zo moet het ook. Natuurlijk is de situatie per wijk en dorp verschillend. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met het kantoor van wijkbeheer: tel 581715.