Ingezonden persbericht

Utrecht, 27 juni 2002

Overzicht fietsroutes, overnachtingen en fietsvakantie Vernieuwde recreatiehoek op www.fietsersbond.nl

De Fietsersbond heeft de recreatiehoek in de Vraagbaak van de website geheel vernieuwd. Mensen die een weekendje gaan fietsen of een fietsvakantie voorbereiden kunnen veel nuttige informatie vinden op www.fietsersbond.nl.

Nieuw is het overzicht van alle fietsroute-gidsen en fietskaarten met hyperlinks naar websites waar deze gidsen via internet te bestellen zijn. Verder is het overzicht van goedkope overnachtingsplekken voor fietsers in Nederland en Europa volledig geactualiseerd. Alle overnachtingsmogelijkheden staan op een rij, van logeerboerderijen, trekkershutten, natuurkampeerterreinen tot en met paalkamperen.

Voor wie liever de vakantie in het buitenland doorbrengt, en daar wil gaan fietsen, heeft de Fietsersbond alle reisorganisaties met fietsvakanties in Europa geselec-teerd. Zonder reisorganisatie kan het lastig zijn om de fiets op de plaats van bestem-ming te krijgen. Daarvoor geeft de site informatie over ervaringen met de fietsbus en internationale treinen waar de fiets wel in mee mag (dat mag lang niet overal).
Nieuw is tot slot de paklijst, speciaal voor fietsers. Je hoeft niet meer zelf een paklijst te maken, maar je kunt de paklijst van de website snel even uitdraaien, en aankruisen wat je mee wilt nemen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Interactieve Vraagbaak
In februari heeft de Fietsersbond de website geheel vernieuwd. De Vraagbaak is het meest bezochte onderdeel van deze vernieuwde site. Fietsers kunnen hier antwoorden vinden op de meest gestelde vragen van fietsers: Hoe voorkom ik zadelpijn? Wat is een goed fietsslot? Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwe fiets? De interactieve Vraagbaak biedt ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en zelf een nieuwe vraag op de website www.fietsersbond.nl te plaatsen. Als anderen hierop reageren, ontvang je die reactie in je eigen e-mailbox.

Fietsflits
De e-mail nieuwsbrief Fietsflits houdt mensen tweewekelijks op de hoogte van nieuwe informatie op de website van de Fietsersbond. Abonneren op de Fietsflits kan via: www.fietsersbond.nl/fietsflits

Meer informatie:

· Anne van Voorthuizen, webmaster Fietsersbond, 030-2918140,
· Arien de Jong, persvoorlichter Fietsersbond, 030-2918163 of 06-20504419
· Voor journalisten is er de speciale emaillijst: www.fietsersbond.nl/pers
Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171