Gemeente Roermond

Roermond, 27 juni 2002

Actie ZonZeker

GEMEENTE ROERMOND STIMULEERT GEBRUIK DUURZAME ENERGIE

Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders besloten voor deelname aan de actie ZonZeker van Inhome van Essent. De actie richt zich op plaatsing van zonneboilers en PV-panelen waardoor een aanzienlijke energie- en milieubesparing wordt gerealiseerd. Particulieren kunnen in de actieperiode (vanaf juni tot en met 31 december 2002) profiteren van hoge subsidies van de Rijksoverheid en Essent. Hier boven op verstrekt de gemeente Roermond voor de eerste 20 aanvragers (uit de bestaande bouw) van een zonneboiler een bijdrage van _ 115,- en voor de eerste 10 aanvragers van een PV-systeem een bijdrage van _ 1,- per Watt piek opbrengst. Bovendien bieden de leveranciers en installateurs zeer scherpe prijzen.

Zonneboiler en PV-systeem
Een zonneboiler gebruikt het zonlicht om warm water te maken. Dat leidt al gauw tot een besparing van 50 procent van de energie die daarvoor nodig is, zo'n 200 mü aardgas per jaar. Een PV-systeem (fotovolta<sche zonne-energie) zet zonlicht om in elektriciteit.

Energie Prestatie Advies
Het Energie Prestatie Advies (kortweg EPA) geeft inzicht in de mogelijkheden om energie te besparen. Voor de geadviseerde maatregelen kan de klant 25 % extra energiepremie krijgen. Voor het Energie Prestatie Advies krijgt u bovendien _ 200,- energiepremie waardoor dit advies gratis is voor de meeste woningen in Nederland.

Subsidies Rijksoverheid, Essent en gemeente Roermond Huishoudens kunnen gebruik maken van de energiepremieregeling van de overheid en Essent. De subsidie van de Rijksoverheid en Essent tezamen voor een zonneboiler bedraagt ongeveer _ 815,-. Heeft u een EPA laten uitvoeren en is het plaatsen van een zonneboiler een geadviseerde maatregel dan kunt u profiteren van 25% extra energiepremie (_ 175,-). De subsidie voor een PV-syteem (220 Watt) is _ 770,-. Met een EPA wordt de subsidie _ 962,50. Om de aanschaf van een zonneboiler of PV-systeem te stimuleren stelt de gemeente Roermond bovendien een gemeentelijke bijdrage ter beschikking. Deze gemeentelijke subsidie komt nog boven op de subsidies van de Rijksoverheid en Essent.

Meer informatie?
Uitleg over de actie is te vinden op de website van Inhome: www.inhome.nl. Verder is een informatiepakket verkrijgbaar via het gratis telefoonnummer 0800 - 1750.