ABP


Reactie op bericht 'ABP eist 900 miljoen van kabinet'

Het financieel beleid van ABP is erop gericht de afgesproken pensioenverplichtingen altijd na te kunnen komen. Daarbij wordt rekening gehouden met alle factoren die daarop van invloed kunnen zijn, ook met het tijdelijk slecht presteren van de financiële markten. Om dat te compenseren bouwt ABP in goede tijden reserves op.

Ondanks de slechte prestaties de afgelopen twee jaar van de financiële markten zijn de pensioenen geen moment in gevaar geweest. Niettemin is de financiële toestand de afgelopen jaren verslechterd en, zeker met de komende vergrijzing, is een samenhangend pakket maatregelen nodig om de financiële positie van ABP structureel te versterken. Daarom kondigde ABP in april aan samen met sociale partners verschillende alternatieven te verkennen. De optie die Jan van de Poel in De Volkskrant noemt is slechts een willekeurige optie uit een scala van mogelijkheden.

Naar verwachting zal ABP eind van het jaar de resultaten van het overleg met sociale partners bekend kunnen maken. Voor een breder beeld lees het artikel 'Als het water stijgt, moeten de dijken hoger'.