Politie Midden- en West Brabant

Persberichten donderdag 27 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 27/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Aanrijding met letsel te Bergen op Zoom

Op woensdag, 26 juni 2002, omstreeks 16.15 uur vond op de Melanendreef te Bergen op Zoom een kopstaart- aanrijding plaats tussen twee personenauto's plaats bij de verkeerslichten. Een inzittende van de aangereden personenauto raakte daarbij gewond aan haar nek.

Diefstal grote parasol van sportcomplex te Halsteren

Van het tennispark aan de Langstraat te Halsteren werd dinsdagnacht 25 juni 2002 een grote rode parasol ontvreemd. De parasol was ongeveer 4 meter in doorsnee en er stond reclame van "Hero" op.

Diefstal gereedschappen

Dinsdagnacht heeft het dievengilde een zeecontainer aan de Noorlandseweg te Bergen op Zoom geforceerd en daaruit een aantal dure gereedschappen gestolen. De hoogte van de schade is op dit moment nog niet bekend.

Verkeerscontroles in Halsteren en Bergen op Zoom

Op donderdag 27 juni 2002, zijn 's middags enkele verkeerscontroles gehouden op de Steenbergseweg te Halsteren en de Halsterseweg te Bergen op Zoom. Ongeveer 100 bestuurders zijn hierbij gecontroleerd en ongeveer 25 bekeuringen zijn daarbij uitgeschreven. Een aantal bestuurders had geen rijbewijs, bromfietscertificaat of kentekenbewijs bij zich. Deze zijn alsnog in de gelegenheid gesteld om de betreffende papieren aan het bureau aan de Burgemeester Wittelaan te tonen. Er is een bromfiets uit het verkeer genomen omdat de bestuurder geen bromfietscertificaat kon tonen en de bromfiets niet verzekerd was.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Op de Antwerpsestraatweg te Bergen op Zoom werd op woensdagmiddag 26 juni een gloednieuwe bestelauto ontvreemd. Met deze bestelauto is korte tijd later een aanrijding met geringe schade aan de Aalbersestraat in Hoogerheide veroorzaakt waarna de bestuurder van de bestelauto is doorgereden. Later is de auto aan de Norbartstraat in Hoogerheide afgesloten, maar verlaten teruggevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

TEAM WOENSDRECHT

Diefstal mountainbike

Vanuit de fietsenstalling van zwembad "De Plantage" te Hoogerheide werd een niet afgesloten jongensmountainbike van het merk Ranger gestolen.

TEAM HALDERBERGE

Diefstal van geld en telefoonkaarten

Donderdagmiddag werd door een onbekende dader een greep in de kassa van een drogisterij in Oudenbosch gedaan. Circa 360 euro verdween alsmede een 15 telefoonkaarten. De diefstal werd pas achteraf door het personeel opgemerkt.

Snelheidscontrole met laserpatrol

Donderdagmiddag werd tussen 14.00 en 16.00 uur gelaserd op snelheid door leden van het team.Op twee lokaties werd gemeten: aan de P. van Breugelstraat in Bosschenhoofd werden 80 passanten geteld en werden geen overtredingen waargenomen. Aan de Oude Antwerpsepostbaan begingen van de 35 passanten 3 personen een overtreding.

Diefstal van 2 caravans

Afgelopen nacht werd bij een caravanbedrijf diefstal gepleegd van 2 caravans. De eigenaar van het bedrijf trof vanmorgen twee geopende toegangshekken van zijn stallingsruimte, die normaal dicht behoren te zijn. Nadere inspectie wees uit dat twee caravans gestolen waren die toebehoren aan twee eigenaars die hun eigendom bij dit bedrijf stallen.

TEAM RUCPHEN

Jongen mishandeld

Donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur werd een 14-jarige jongen tijdens een vechtpartij op de Munnikenheidecollege aan de Bosheidestraat in Rucphen zwaar mishandeld door een leeftijdsgenootje. Het slachtoffer, dat vaker het mikpunt is van pesterijen op school, werd door zijn klasgenoten belaagd. Ondanks een reprimande van de conciërge van de school, staakte de verdachte zijn pesterijen niet, maar schopte het slachtoffer met grote kracht door een ruit op de begane grond, waarna de jongen hevig bloedend en met diepe snijwonden in de bossages belandde. De jongen is per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal en aldaar gedurende drie uur aan zijn verwondingen behandeld. De artsen kunnen niet uitsluiten dat hij aan zijn verwondingen blijvend letsel overhoudt.

Diefstal GSM

Deed een inwoonster uit Rucphen aangifte van diefstal van de GSM van haar 14-jarige zoon. Deze had de GSM gisteren op school, een lagere school te Rucphen, in de la gelegd. Hij verliet de klas en toen hij na 2 uur in de klas terugkwam was de GSM weggehaald. De schade bedraagt ongeveer 180 euro.

Diefstal fiets

Deed een inwoner uit Rucphen aangifte van zijn herenfiets, merk Locomotie, kleur zwart. De fiets stond in een schuur van een bedrijf aan de Posthoorn te Rucphen en werd daaruit weggehaald. De schade bedraagt circa 350 euro.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Diefstal portemonnee

Van een 39-jarige inwoonster uit Roosendaal werd woensdagmorgen in een modezaak in de Roselaar, de portemonnee weggenomen. In de portemonnee bevonden zich enkele tientallen Euros en enige pasjes. De politie zal aangifte opnemen.

Diefstal uit auto

Uit een personenauto die stond geparkeerd aan de Vrouwenhoflaan in Roosendaal werd een autoradio/CD-speler weggenomen.Diefstal uit woningDoor middel van het ingooien van een ruit, werd dinsdagnacht een inbraak gepleegd in een woning aan de Vughtstraat in Roosendaal. Verschillende goederen werden ontvreemd, waaronder gereedschap van een derde die werkzaamheden in de woning verrichtte.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Inbraak auto

In de nacht van 25 op 26 juni zijn in de wijk Langdonk 5 inbraken in autos gepleegd. De inbraken vonden plaats in de omgeving Lindenburg, Evelindeflat en Brigittadonk. Er werden gereedschap, autoradiocassetterecorders en overige auto-accesoires weggenomen.

DISTRICTSRECHERCHE

Arrestatieteam houdt drie personen aan

Donderdagmorgen 27 juni 2002 werden aan de Dam Bustersstraat in Steenbergen kort voor 11.00 uur door medewerkers van het arrestatieteam drie personen aangehouden. Het betreft de 43-jarige vrouw S.H., de 41-jarige man S.L. en de 22-jarige man J.H., allen met de Chinese nationaliteit. Ze zijn aangehouden op verdenking van bedreiging, diefstal met geweld en afpersing. Afgelopen zondag meldden de drie zich bij een Chinees bedrijf in Steenbergen, alwaar de bedrijfsleidster werd bedreigd goederen af te staan. De drie waren echter nog niet tevreden en zouden zich hedenmorgen wederom bij het slachtoffer melden. Deze schakelde echter de politie in, waarna de drie konden worden aangehouden. De districtsrecherche heeft de zaak in onderzoek genomen.