Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-06-2002 3e persbericht 27 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Van geld en GSM beroofd
Op de 1e Lieven de Keylaan is donderdag rond 00.30 uur een 21-jarige Eindhovenaar van zijn geld en zijn GSM beroofd. De jongen liep richting De Klerklaan toen hij plotseling van achteren werd vastgepakt en er een onbekend voorwerp tegen zijn rug werd gedrukt. De daders onderzochten de kleding van het slachtoffer en gingen er met ongeveer 40 Euro en zijn GSM vandoor op een scooter, in de richting van de Boschdijk. Het gaat om twee mannen met een donkere huidskleur in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Een van hen is ongeveer 1.90 meter lang en droeg zwarte kleding.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Chopinlaan is donderdag tussen 00.15 en 5.15 uur een rode Ford Mondeo met het kenteken HV-HF-89 gestolen.

Eindhoven: Verdachte van poging inbraak auto aangehouden Na een melding van een poging tot inbraak in een auto aan de Zwembadweg stelde de politie donderdagmiddag een onderzoek in de omgeving in. In het Anne Frankplantsoen kon vervolgens rond 17.10 uur een 25-jarige verdachte zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden worden. Bij hem werd een zakmes aangetroffen dat in beslag werd genomen. De verdachte is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

Helmond: Bedreiging
Op de Oostende is donderdag rond 12.10 uur een 29-jarige man uit Helmond onder hevig verzet aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van zijn 22-jarige ex-vriendin uit Helmond eerder die dag op de Ruisvoornstraat. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Handtas uit fietstas weggenomen
In het centrum van Helmond is donderdagochtend de handtas van een 75-jarige vrouw uit Helmond gestolen. De vrouw was op de fiets en had haar handtas in haar fietstas gestopt. Plotseling bemerkte ze dat de tas weggenomen was. In de tas zaten een rijbewijs, een paspoort en een portemonnee met een pasje en ongeveer 200 Euro.

Bladel: Meisje ernstig gewond na aanrijding
Op de Bredasebaan is woensdagavond rond 18.10 uur een 11-jarige meisje uit Eersel zeer ernstig gewond geraakt toen zij in botsing kwam met de auto van een 52-jarige vrouw uit Bladel. Het meisje wilde met haar fiets de Bredasebaan oversteken waar op dat moment van links de automobiliste aan kwam rijden. De vrouw kon de fietster niet meer ontwijken. Het meisje is met ernstige verwondingen aan haar hoofd, been en schouder overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Bladel: Bromfietscontrole
Op de Bleijenhoek is donderdag tussen 7.30 en 9.00 uur een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden acht bromfietsen op de rollenbank gezet. Twee bromfietsen vertoonden een te hoge constructiesnelheid en één bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. De bestuurders kregen een bekeuring.

Deurne: Brand in garage
In een garage behorende bij een woning aan de Zijpe is donderdagochtend rond 9.15 uur brand ontstaan. Dit gebeurde nadat de bewoonster met een brandende sigaret in haar hand in een stapel kranten had gebladerd. Waarschijnlijk is een vonkje in de stapel kranten gevallen. De brandweer heeft het vuur gedoofd.

Deurne: Woninginbraak
Uit een woning aan de Uitleg zijn donderdag tussen 3.00 en 12.30 uur een DVD speler, een videorecorder, een speakerset, een computer, een GSM en een portemonnee met ruim 200 Euro, een aantal pasjes en een rijbewijs weggenomen. De dader kwam binnen door een achterdeur open te breken.

Mierlo: Vrachtwagen gestolen
Vanaf de Industrieweg is tussen woensdag 17.30 uur en donderdag 2.00 uur een witte vrachtauto van het merk M.A.N., type 19 FLT, met het kenteken BJ-GP-30 weggenomen.

Mierlo: Stroomaggregaat gestolen
Vanaf een bouwterrein aan de Heiderschoor is woensdag tussen 12.45 en 13.00 uur een stroomaggregaat weggenomen. De aggregaat heeft een waarde van ongeveer 400 Euro.

Son: Inbraken op bouwkavels
Op twee bouwkavels aan de Kolibrievlinderlaan en aan de Dagpauwlaan is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit een woning aan de Kolibrievlinderlaan werd alle keukenapparatuur waaronder een fornuis, een afzuigkap, een vaatwasmachine, een diepvries en een koelkast gestolen. Verder werden een voorzetgashaard en een verwarmingsketel meegenomen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Ook werd ingebroken in een bouwkeet aan de Dagpauwlaan. Hier werd een radio weggenomen. De dader kwam binnen door een deur open te breken. Uit een andere woning eveneens aan de Dagpauwlaan werden gereedschap en een motor van een bad weggenomen. Het is vooralsnog onbekend hoe de dader hier binnen is gekomen.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Eindhovenseweg is donderdag tussen 00.30 en 15.00 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken XF-21-NG gestolen. In de auto lagen drie gereedschapskisten.

Veldhoven: Man gewelddadig beroofd
Op de Heerbaan is woensdagmiddag rond 15.00 uur een man uit Veldhoven (leeftijd onbekend) op een gewelddadige manier beroofd. De man liep over de Heerbaan toen twee onbekende mannen hem tegemoet kwamen lopen en om geld vroegen. Toen het slachtoffer aangaf geen geld bij zich te hebben werd hij geslagen en geschopt. Hij is hierdoor gevallen. De daders hebben vervolgens zijn GSM en zijn portemonnee uit zijn broekzakken weggenomen. In de portemonnee zaten ruim 10 Euro en enkele pasjes. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn lip, boven zijn oog en aan zijn ribben op. De daders hebben beiden een getinte huidskleur. Eén van hen is ongeveer 1.70 meter groot en heeft zwart lang haar. Hij droeg een rode pet, een wit T-shirt, een spijkerbroek en sportschoenen. De tweede dader is ongeveer 1.55 meter groot en heeft eveneens lang zwart haar. Hij droeg een zwarte pet, een blauw T-shirt en sportschoenen.