Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 27-06-2002 4e persbericht 27 juni 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs Tijdens een algemene controle is donderdag rond 15.30 uur een 34-jarige Eindhovenaar als bestuurder van een auto betrapt terwijl hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Bromfietser en bijrijder gewond
Op de kruising Stokskesweg Standerdmolen zijn donderdag rond 14.50 uur een 16-jarige bromfietser uit Bergeijk en zijn 17-jarige bijrijder uit Valkenswaard gewond geraakt. Zij kwamen in botsing met een 27-jarige automobilist uit Valkenswaard. Zowel de bromfietser als de automobilist reden over de Stokskesweg. De automobilist wilde op de kruising rechtsaf de Standerdmolen inrijden. Toen de automobilist inzette om de bocht te kunnen maken werd hij ingehaald door de bromfietser, die vervolgens tegen de linkerzijkant van de auto reed. De bromfietser en de bijrijder vielen en liepen schaafwonden en benen en armen op.

Budel: Fietster gewond
Op de kruising Mgr. Zwijsenlaan Dr. Kuyperstraat is donderdag rond 17.15 uur een fietster (leeftijd onbekend) uit Budel gewond geraakt. De vrouw kwam in botsing met een 33-jarige automobilist uit Meeuwen die over de Mgr. Zwijsenlaan reed. Op het eerdergenoemde kruispunt verleende hij geen voorrang aan de fietster die van rechts over de Dr. Kuyperstraat aan kwam rijden. De vrouw is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Weert.

Deurne: Bromfietscontrole
Op de Hogeweg is donderdag tussen 13.30 en 16.30 uur een bromfietscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 15 bekeuringen uitgedeeld. Twee voor het niet dragen van een helm, zeven voor te hard rijden, één voor het ontbreken van het verzekeringsplaatje, één voor het rijden door rood, twee voor het onverzekerd rondrijden, twee voor het ontbreken van het bromfietscertificaat en één voor het rijden over het fietspad.

Maarheeze: Snelheidscontrole
Op de Philipsweg is donderdag tussen 14.45 uur en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 375 gecontroleerde voertuigen reden 28 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 115 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

Oirschot: Kop staart aanrijding
Op de Bestseweg zijn donderdag rond 15.15 uur drie autos met elkaar in botsing gekomen. Dit gebeurde nadat een 50-jarige automobilist uit Oostelbeers niet tijdig kon remmen voor de auto van een 56-jarige vrouw uit St. Oedenrode die voor hem reed. Beide voertuigen kwamen met elkaar in aanrijding en botsten vervolgens tegen de auto van een 48-jarige man uit Tilburg die voor de vrouw uit St. Oedenrode reed. De automobiliste en haar 43-jarige man liepen verwondingen op. De vrouw heeft nekklachten en de man heeft verwondingen aan nek, rug en schouders.