Ingezonden persbericht

Jansen&Janssen van Raay: moord op Pim Fortuyn door Al Qa'ida

Mogelijke aanklacht wegens 'borrelpraat'

KRABBENDIJKE, 20020627 -- Abdullah Haselhoef onderzoekt de mogelijkheiden om een aanklacht indienen tegen LPF kamerlid Janssen van Raay wegens opruiing en het aanzetten tot haat(artikel 137c) wegens zijn uitspraken in het TV programma Pauw en Panama (herhaling 28 juni om 13.15 ned. 3)

In het TV programma zegt de heer Janssen van Raay ondermeer:
- Dat hij vermoedt dat de aanslag op Pim Fortuyn gepleegd is in opdracht van Al Qa'ida.
- Dat Volkert van der G. een huurmoordernaar is.
- Dat Volkert van der G. binnen een jaar hoopt bevrijd te zullen worden uit de gevangenis door Al Qa'ida.
- Dat de preken van bepaalde imams in Nederland aanleiding geven moslims te verdenken van de moord op Pim Fortuyn.
Als deze uitspraken gedaan zouden worden door het detective duo Jansen & Janssen uit het stripblad kuifje, dan had ik hier nog hard om kunnen lachen.

Maar nee deze uitspraken zijn gedaan door een volksvertegenwoordiger van 1,5 miljoen mensen, niet vanachter een borreltafel in de stamkroeg met intimici, maar gewoon op tv.

Door te impliceren dat radicale imams zouden hebben bijgedragen aan de moord op Pim Fortuyn doet men de moslims in Nederland een groot onrecht aan.

Alle imams in Nederland inclusief de 4 zogeheten 'radicale imams' van NOVA hebben diverse keren op tv, kranten en in de preken verklaart dat moslims de Nederlandse wetten, grondwetten dienen te accepteren en te volgen.

Eigen rechter spelen is noch volgens de Nederlandse wet noch volgens de Islamitische leefregels op enigerlei wijze toegestaan. Deze opmerking uit de losse pols is een grove zeer grove belediging van de waardigheid en integriteit van de Nederlandse Islamitische gemeenschap.

Daarnaast zou de heer Janssen van Raay zich verantwoordelijker moeten gedragen. Als volksvertegenwoordiger geniet hij een aanzien. Van hem mag worden verwacht dat hij niet zomaar iets zegt -zonder bewijs- en mensen, die terecht emotioneel geraakt zijn door de moord op Fortuyn zouden op grond van zijn uitspraak hun islamitische medeburgers kunnen gaan wantrouwen. Dit komt de huidige tweedeling in onze samenleving niet ten goede.

Dit alles gezegd hebbende, lijken een open en eerlijk gesprek over deze gedane uitspraken en excuses van de heer Janssen van Raay eerder op hun plaats en constructiever om de steeds breder wordende kloof tussen autochtonen en nieuwkomers helpen te overbruggen dan via een mogelijke aanklacht van de officier van Justitie.

Abdullah Haselhoef



Ingezonden persbericht