Provincie Zuid-Holland

Persbericht

18-06-2002
Gedeputeerde Huizer opent tentoonstelling over 'Duurzaamheid'

Op donderdag 27 juni opent gedeputeerde Lennie Huizer in het provinciehuis de tentoonstelling "Levenslang garantie" over duurzaamheid. De tentoonstelling is gemaakt in opdracht van het Centrum voor Internationale samenwerking in Zuid-Holland Zuid en is door de provincie gesubsidieerd. Daarnaast geeft gedeputeerde Huizer het startsein voor de nieuwe internetsite www.ontdekzuidholland.nl een website over duurzame recreatie in de provincie Zuid-Holland.

De tentoonstelling bestaat uit zeven objecten die op speelse en informatieve wijze een thema over duurzaamheid belichten. De expositie is voor iedereen te bezichtigen van dinsdag 25 juni tot en met donderdag 4 juli in het provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Daarna is hij de komende vier jaar te zien op diverse locaties in Zuid-Holland; onder meer langs bibliotheken, buurthuizen, gemeentehuizen en natuur- en milieucentra.

www.ontdekzuidholland.nl
De website, www.ontdekzuidholland.nl, die op 27 juni de lucht ingaat, is een product van het Zuid-Hollands Bureau voor Toerisme, de European Union for Coastal Conservation en het Programma Duurzaam Consumeren. De site richt zich op de Zuid-Hollandse recreant en geeft o.a. een goed overzicht van alle fiets-, wandel- en vaarmogelijkheden.