Ingezonden persbericht

Poldersportdag voor 135 kinderen

Week van het Platteland

NUMANSDORP, 20020624 -- Op do. 27 juni a.s. organiseert de PR commissie van de WLTO Afd. Hoekse Waard een unieke poldersportdag: Alle 60 basisscholen uit de Hoekse Waard zijn aangeschreven of zij interesse hadden in een sportdag voor groep 7. Uit alle aanmeldingen zijn 6 scholen, in totaal 135 kinderen, uitgenodigd om donderdag deel te nemen aan deze waanzinnige POLDERSPORTDAG.

Om 09.00 uur arriveren allen kinderen op het erf van fam. Ravestijn waarna de voorzitter van de WLTO de dag zal openen. Hierna gaan de kinderen in 12 groepjes een traject afleggen tussen 5 boerderijen, deels te voet, deels met een bootje over water, deels per 3-persoons step. Onderweg worden een 10-tal spelletjes gedaan. Bovendien wordt een schat aan informatie opgedaan over de land- en tuinbouw in de Hoekse Waard. Zo is er tijdens het varen in de botjes een muskusrattenvanger die de kinderen verteld over het nut en het gevaar van de muskusrat voor de landbouw, zijn er diverse dieren te zien, komen ze langs een groenteteeltbedrijf, akkerbouwbedrijf etc. Elk groepje krijgt een rugzakje mee met o.a. pen en papier en een fototoestel om aantekeningen te maken en een fotoreportage te maken, zodat elke klas na afloop een werkstuk kan maken over deze dag. De klas met het leukste verslag wordt winnaar van de eerste POLDERBOKAAL. De dag wordt om ca. 15.00 uur weer beeindigd op het erf van fam. Ravestijn.

Nog even ter info: direkt na de opening worden alle groepjes op een ander startpunt gebracht, zodat de hele dag door langs de hele route de groepen bezig zijn.

Wij begroeten u graag op een van onderstaande adressen:

Boerderij fam. Ravestijn, Middelsluissedijk Oostzijde 23 Boerderij fam. Kruijthoff, West Biesakkersweg 10
Boerderij fam. Groenenboom, Rijksstraatweg 92
Boerderij fam. Boogaerds, Lange Biesakkersweg 1-3
Eindpunt weer bij fam. Ravestijn.

Alle boerderijen liggen in polder Groot Cromstrijen te Numansdorp, Zuid Holland. Bij alle bedrijven wappert de vlag met de tekst: Boeren en Tuinders - Ondernemers van nature.

voor verdere informatie kunt u kontakt opnemen met Marielle de Koning, 06-13693497 of email h.dekoning@hetnet.nl

Met vriendelijke groet
P.R. Commissie van de WLTO afd. Hoekse Waard



Ingezonden persbericht