Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 juni 2002


Eenzijdig skeelerongeval Noordwijk
Op woensdag 26 juni om 15.00 uur kreeg de politie de melding van een ongeval op de Hoogwakersbosstraat in Noordwijk. Ter plaatse bleek een 16-jarige vrouw uit Noordwijk tijdens het skeeleren verkeerd te zijn afgestapt waardoor ze struikelde. De ambulancedienst heeft de vrouw met waarschijnlijk verwondingen aan haar enkel naar het Diaconessenziekenhuis gebracht.

Zeiler slaat overboord Katwijk
Op woensdag 26 juni om 16.30 uur kreeg de politie de melding dat er een zeiler op zee, ter hoogte van het Noordzeestrand in de problemen was geraakt. Ter plaatse bleek dat de zeiler overboord was geslagen en vastzat aan de zeilboot. De zeilboot met zeiler dreef in de richting van Noordwijk. De Koninklijke Reddingsbrigade heeft de onfortuinlijke zeiler weer op het droge gekregen zonder ernstige gevolgen.

Rijden onder invloed Oegstgeest
Op woensdag 26 juni om 02.00 uur zagen surveillerende agenten dat op de Rhijnzichtweg in Oegstgeest een auto reed met een gangetje van ongeveer 20 km/p/u/. Bij controle bleek dat de linkervoorband lek gereden was. Bij de 34-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn werd een blaastest afgenomen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blies de vrouw 565 Ug/l. Bij controle van de rijbewijsgegevens bleek dat de vrouw geen geldig Nederlands Rijbewijs bezat. Ze kreeg een rijverbod van 6 uur, een proces-verbaal voor het niet hebben van een rijbewijs en voor het rijden onder invloed.

Wasmachine in de brand Valkenburg
Op woensdag 26 juni om 09.00 uur is de brandweer en de politie uitgereden naar de Burgemeester M.A. van der Haveplantsoen in Valkenburg waar brand in de woning zou zijn. Ter plaatse bleek dat de vrouw des huizes de wasmachine in de badkamer had aangezet en toen ze beneden kwam hoorde ze een harde knal. Toen de vrouw in de badkamer ging kijken sloegen de vlammen uit de machine. De brandweer heeft het brandje geblust.

Gevallen fietser Roelofarendsveen
Op woensdag 26 juni om 00.30 uur is op het Noordeinde in Roelofarendsveen een 32-jarige man uit Roelofarendsveen van zijn fiets gevallen. Bij zijn valpartij brak de man zijn been. De man was samen met een vriend op zijn fiets richting huis. De mannen hadden de nodige alcohol op en moesten stoppen voor een aankomende auto. Aangezien de fietser te hard moest remmen viel hij en kreeg zijn eigen fiets op zijn been waardoor het brak. Het slachtoffer is naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Inbraken in winkels winkelhof Leiderdorp
Op woensdag 26 juni om 08.00 uur heeft de politie twee aangiftes opgenomen van inbraak in de winkelhof in Leiderdorp. In de nacht van 25 op 26 juni hebben inbreker(s) ingebroken bij een bakkerij en een pizzeria aan de buitengalerij van de Winkelhof. Men heeft beide panden kunnen bereiken door het forceren van de toegangsdeur naar de centrale ingang achter de winkels. Daarna hebben de inbrekers de achterdeuren van de winkels geforceerd. De beide bedrijfsleiders maken een inventarislijst met ontvreemde goederen.De technische recherche stelt een onderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen.

Aanrijding auto-fietser Leiden
Op woensdag 26 juni om 14.00 uur heeft er op de kruising Ommedijksweg-J. Pellenbargweg een aanrijding plaats gevonden tussen een auto en een fietser waarbij de fietser gewond is geraakt. De automobilist verleende de fietser geen voorrang. Een aanrijding was het gevolg. De 68-jarige fietser uit Leiden is met een gebroken neus naar het ziekenhuis gebracht. De 69-jarige automobilist uit Leiden krijgt een proces-verbaal.

Aanrijding fietser-heftruck Leiden
Op woensdag 26 juni om 14.30 uur heeft er op de Turkooislaan in Leiden een aanrijding plaats gevonden tussen een heftruck en een fietser. De 38-jarige vrouwelijke fietser uit Katwijk reed over de Turkooislaan in Leiden toen ze om een stilstaande heftruck wilde fietsen. De vrouw heeft echter de lepels die op ongeveer 20-30 cm. boven de grond hingen over het hoofd gezien. De vrouw viel over de lepels heen en kwam op haar hoofd en rug terecht. De vrouw is met waarschijnlijk een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Ongeval Leiden
Een 35-jarige fietser uit Nootdorp heeft woensdag 26 juni rond 19.30 uur een hersenschudding opgelopen bij een valpartij. Een 69-jarige fietser uit Leiderdorp haalde de Nootdorper in op het Roomburgerpad en wilde vervolgens direct voor hem rechtsaf slaan. De Nootdorper moest remmen om een botsing te voorkomen en gleed hierbij onderuit. Hij is naar het Rijnlandziekenhuis gebracht.

Vechtpartij Alphen a/d Rijn
Woensdag 26 juni meldde een 20-jarige Alphenaar zich rond 21.30 uur op het politiebureau met twee wonden in het gezicht. Hiervoor moest hij behandeld worden in het Rijnlandziekenhuis. Hij verklaarde de wonden te hebben opgelopen tijdens een ruzie met een 16-jarige Alphenaar aan de Burg. Bruinsslotsingel op een voetbalveld bij de Zegerplas. De ruzie zou zijn ontstaan tijdens het voetballen. Men was het niet eens over elkaars speelwijze wat gepaard ging met scheldwoorden. Volgens de 20-jarige Alphenaar zou de ander hem op een gegeven moment met een steekvoorwerp hebben gestoken. De politie heeft de 16-jarige aangehouden en neemt de zaak in onderzoek.

Inbraak Alphen a/d Rijn
Bij een inbraak in een woning aan de Seringenstraat op woensdag 26 juni is een video, een fototoestel, een telefoon en een stereo meegenomen. Men is binnengekomen door het slot te forceren. In een andere woning in de Seringenstraat is het bij een poging gebleven. Hier probeerde men de voordeur open te breken.

Ongeval Gouda
Een 57-jarige fietser uit Reeuwijk is woensdag 26 juni rond 18.40 uur gewond geraakt aan zijn hoofd. Hij reed naast zijn vrouw op de Wethouder Venteweg onder de Goverwellebrug door. In de bocht kwam een 29-jarige fietsster uit Bodegraven hem tegemoet. Doordat de Reeuwijker niet voldoende rechts aanhield, reed de Bodegraafse tegen hem aan. Hierdoor raakte de Reeuwijker met zijn hoofd de wand van de brug. Hij is met een hoofdwond naar het Groenehartziekenhuis gebracht.

Ongeval Gouda
Op de Nieuwe Gouwe O.Z. heeft woensdag 26 juni rond 19.10 uur een kop-staartaanrijding plaatsgevonden tussen een 29-jarige en 49-jarige Gouwenaar. Het ongeval zou zijn gekomen door de laagstaande zon. De twee Gouwenaars zijn voor controle naar het Groenehartziekenhuis gebracht.

Onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel
Donderdagnacht 27 juni rond 03.00 uur zag de politie een auto rijden op de Schielandweg met mistlichten. Toen ze de bestuurder, een 35-jarige Moordrechter, lieten stoppen en een blaastest afnamen, bleek hij gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees 435 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Bedrijfsinbraak Bergambacht
In een supermarkt aan de Hoofdstraat is in de nacht van donderdag 27 juni ingebroken. Men kwam de winkel binnen door de ruit van een schuifdeur in te gooien. Daarna werden eveneens twee rolluiken ingegooid. In de winkel werden laden van een sigarettenkast geforceerd waarna men onder andere sloffen sigaretten en telefoonkaarten meenam. De politie heeft de zaak in onderzoek en stelt een buurtonderzoek in.

Auto te water Vlist
De politie kreeg op donderdag 27 juni omstreeks 04.30 uur een melding van een auto die te water was geraakt op de West Vlisterdijk. Ter plaatse trof de politie het voertuig aan in de Vlist met zijn linkerwielen nog op de kant. De bestuurder van het voertuig was niet meer aanwezig. Vermoedelijk is deze vanuit de richting van Haastrecht gereden en vervolgens het water in. De politie onderzoekt wie de bestuurder was van het voertuig.