Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 27-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Op de Cyclaamstraat is woensdagmiddag een 19-jarige Almeerder aangehouden omdat hij zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs in een auto reed. Hij is na verhoor op het politiebureau weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanhouding zakkenrollerij
ALMERE Tijdens de voetbalwedstrijd die woensdagmiddag uitgezonden werd op een groot scherm op de Grote Markt heeft de politie een 33-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor zakkenrollerij. Agenten zagen in de Metropolestraat dat zij een portemonnee uit de tas van een 36-jarige Almeerse pakte en hielden haar aan. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Aanhouding na ruzie
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag bij een benzinepomp aan de Hogering een 53-jarige man uit Tollebeek aangehouden. Een 33-jarige Almeerder verklaarde tegenover de politie dat hij was klemgereden en vervolgens meerdere keren geslagen was door de man uit Tollebeek. De Almeerder heeft hiervan aangifte gedaan. De aanleiding zou liggen in de relationele sfeer.

Beroofd van GSM
ALMERE Bij het Globeplein is een 17-jarige Almeerse beroofd van haar GSM. Ze liep te wandelen met haar vriend, toen ze voelde dat er opeens aan haar tas gerukt werd. Daarna merkte ze dat haar GSM weg was. De vriend ging achter de vier nog onbekende jongens aan, maar stopte op het moment dat een van de jongens hem met een mes bedreigde. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bromfietscontrole
ZEEWOLDE De politie heeft woensdagmorgen op de Knardijk een bromfietscontrole uitgevoerd. In totaal werden 25 bromfietsen gecontroleerd en negen bekeuringen uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid (opgevoerd).

Gordelcontrole
ZEEWOLDE De politie heeft woensdagmorgen op de Gelderseweg een gordelcontrole uitgevoerd. In totaal 60 autos werden gecontroleerd en twee bekeuringen uitgeschreven.

Zie voor het persbericht over de anonieme bommeldingen bij de GGD de dagelijkse persberichten van District Noord