Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2002
Persberichten districten Utrecht-stad, 10.00 uur

Actiedag autokraak

Op dinsdag 25 juni organiseerde de politie een actiedag rondom het project Autokraak. In totaal werden 65 collegas ingezet bij preventieve en repressieve acties. Er werden 5 aanhoudingen verricht.

In diverse wijken werd gewerkt met een zogenaamde projectauto. In Kanaleneiland en Tolsteeg leidde dit tot de aanhouding van drie personen, mannen van 17, 18 en 20 jaar uit Utrecht. Zij werden ingesloten voor verhoor en inverzekering gesteld.

Op de Lange Viestraat werd een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden voor diefstal en heling van een fiets. De heler, een 19-jarige man uit Utrecht, werd eveneens aangehouden. Beide mannen kregen een boete.

De preventieteams hebben samen met de toezichthouders van de gemeente gedurende de dag zon 1000 autos gecontroleerd en voorzien van een folder met tips voor het netjes achterlaten van de auto. Naar schatting deden 80% van de automobilisten het goed: zij lieten geen waardevolle spullen in hun auto achter.

Brand in woning

UTRECHT- Op woensdagochtend ontstond er brand in een woning gelegen aan de Amsterdamsestraatweg. Omstreeks 05.50 uur zagen surveillerende politieagenten dat er rook uit de woning kwam. De agenten bedachten zich geen moment, trapten de deur in en gingen op zoek naar eventuele bewoners. In de woning was niemand aanwezig. De brandweer bluste de brand op de zolderverdieping. Op de zolder werd een hennepplantage aangetroffen. De schade aan het pand is groot. De kopgevel moest worden gestut om instorten te voorkomen. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de plantage.

Poging woninginbraak

UTRECHT- Op donderdagochtend werden twee mannen aangehouden ter zake poging inbraak woning. Omstreeks 00.00 werd een bewoner van een woning gelegen aan de Simplonbaan wakker van geluiden in zijn tuin. Toen hij ging kijken zag hij een persoon lopen in zijn tuin. Het licht in de woning deed hij aan en de onbekende man rende vervolgens weg. Een uur later zag de bewoner weer iemand in de tuin lopen en waarschuwde de politie. Agenten zagen bij de woning een auto met gedoofde lichten wegrijden en controleerden de inzittenden. De twee mannen in de leeftijd van 21 en 24 jaar afkomstig uit Utrecht hadden inbrekerswerktuigen in de auto liggen en het vermoeden bestaat dat de mannen hadden gepoogd in te breken en werden aangehouden.

Aanrijdingen letsel

DE MEERN- Op woensdagmiddag raakte een 41-jarige vrouw gewond na een val van haar fiets. Omstreeks 16.00 uur reed de vrouw over de Meerndijk over het fietspad. Uit tegenovergestelde richting fietsten twee meisjes naast elkaar. Kennelijk schrok de vrouw uit De Meern hier erg van en remde krachtig. Hierdoor viel de vrouw naar voren en kwam met haar gezicht op het wegdek terecht. De vrouw brak verschillende tanden en liep letsel op aan haar gezicht en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

UTRECHT- Op woensdagmiddag raakte een 3-jarige jongetje gewond na een aanrijding. Omstreeks 15.45 uur was de jongen aan het spelen op de Burgemeester Norbruislaan. De jongen stak plotseling over en een 56-jarige automobilist uit Utrecht kon een aanrijding niet meer voorkomen en reed de jongen aan. De jongen raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding met slok op
UTRECHT- Op donderdagochtend werd een 47-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaak en onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Omstreeks 01.45 kreeg de politie de melding dat een auto tegen een geparkeerde auto was aangereden. Ter plaatse troffen de agenten de 47-jarige man aan. Hij had gedronken en blies op het bureau 1.55 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerde asbestverwijdering
UTRECHT De milieupolitie van district Paardenveld hield dinsdag 25 juni jl. een 66-jarige man uit Utrecht aan. De man had asbest verwijderd zonder daarbij voorzorgsmaatregelen te nemen of een vergunning aan te vragen. Dit is in strijd met de wet Economische delicten en de Wet Milieugevaarlijke stoffen.

De Utrechter sloopte vorige week een deel van een woning aan de Oudegracht omdat hij het huis verder wilde uitbouwen. Hij werd hierbij vermoedelijk geholpen door een vriend waarvan de politie de identiteit inmiddels heeft vastgesteld. Het gaat om een 42-jarige man uit Utrecht.

Afgelopen week meldde één van de bewoners van het pand, dat wordt gehuurd van de verdachte, de sloop bij de politie. De bewoner, een 51-jarige man, had het vermoeden dat er asbest verwerkt was in het huis. Samen met de gemeente, nam de politie poolshoogte en hield vervolgens de man aan voor nader onderzoek. Uit laboratoriumonderzoek is vast komen te staan dat er inderdaad asbest verwerkt is in het huis. De verdachte is voor het verdere onderzoek inverzekering gesteld. De politie onderzoekt nog de betrokkenheid van andere mensen in deze zaak en maakt proces-verbaal op.