Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.05 uur

Verkeerscontrole, 62 bekeuringen

LEUSDEN Woensdagochtend vond op de Zwarteweg en De Biezenkamp een autogordelcontrole plaats. Van de 48 gecontroleerde voertuigen reden vier automobilisten zonder gordel.
Op de Maarsbergseweg werd s middags gecontroleerd op o.a. het dragen van de gordel en mobiel bellen. Hierbij werden 16 bekeuringen uitgedeeld.

WOUDENBERG Tijdens een controle van de geslotenverklaring aan de Voskuilerdijk woensdagochtend werden tussen acht en negen uur 15 bekeuringen uitgereikt.

AMERSFOORT Tijdens een controle aan de Utrechtseweg werden woensdagochtend 15 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. het niet dragen van de autogordel en het niet dragen van een helm op de bromfiets. Tijdens voetsurveillance in het centrum van de stad werden woensdag tientallen automobilisten gecontroleerd op de juiste autopapieren en het dragen van de gordel. Twaalf automobilisten kregen een bekeuring voor het niet in orde hebben van de papieren en/of het niet dragen van de gordel.

Fietster gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Woensdagmorgen omstreeks tien uur vond op de kruising Woestijgerweg en de Everard Meijsterweg een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Woudenberg wilde op de kruising linksaf de E. Meijsterweg inrijden. Hij zag hierbij de 21-jarige fietster uit Amersfoort over het hoofd. De vrouw kwam samen met haar kindje van één jaar, die achterop de fiets zat, ten val.
De vrouw liep verwondingen op aan haar hand. Een ambulance was niet nodig. Desondanks laat zij zich samen met haar kindje door de huisarts onderzoeken.
Beide voertuigen liepen bij de aanrijding lichte schade op.

Winkeldief opgepakt

AMERSFOORT In een winkel aan de Zonnewijzer werd woensdagmiddag omstreeks twee uur een 58-jarige man uit Maarssen aangehouden. De man wilde de winkel verlaten zonder de levensmiddelen, ter waarde van ruim tien euro, af te rekenen.
Winkelpersoneel wist de man vast te houden tot de komst van de politie. Hij is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau.